screenshoot

Hrvatska Piratska stranka potonula u stečaj nakon četiri godine postojanja

Autor: dnevno.hr

Najviše su medijske pozornosti u Hrvatskoj privukli 2013. i 2014. godine kada su imali kandidacijske liste na izborima za Europski parlament

Jučer je na stranicama Trgovačkog suda u Rijeci, a na zahtjev FINA-e, objavljeno kako će hrvatska Piratska stranka zbog duga od 15.204,03 kuna proći kroz skraćeni stečajni postupak. Drugim riječima, zbog spomenutog duga i nemogućnosti njegovog podmirenja vrlo je vjerojatno kako će ova politička stranka biti dodijeljena privremenom stečajnom upravitelju.

Piratska stranka osnovana je u Hrvatskoj u rujnu 2013. godine, kada je i u ostatku Europe krenuo piratski pokret. Najviše su medijske pozornosti u Hrvatskoj privukli 2013. i 2014. godine kada su imali kandidacijske liste na izborima za Europski parlament. 2013. godine dobili su 8.345 glasova (1,13%), a 2014. godine pod motom “Uvesti politiku u 21. stoljeće i 21. stoljeće u politiku” su dobili 3.623 glasa (0,39%), što im dakako nije bilo dovoljno da uđu u EP.

Trenutačno je predsjednica Piratske stranke Maša Utković, a dopredsjednik Marijan Ferić. Stranka je registrirana u Rijeci, a aktivna je još samo na Facebooku, prenosi bug.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.