MUP

HRVATSKA DOBILA ČLANA FBI-a! Hrvatski policajac ušao u američku tajnu agenciju

Autor: Dnevno

Policijski službenik Uprave za posebne poslove sigurnosti Kristijan Ilovača postao je 11. hrvatski policijski službenik koji je uspješno završio program FBI akademije u SAD-u, prenosi Večernji.

Promocija 276. naraštaja održana je u Quanticu u američkoj saveznoj državi Virginiji, a osim Ilovače bilo je ukupno 260 polaznika od kojih je dio bio iz Australije, Kanade, Cipra, Švicarske, Turske, Španjolske, Francuske, Finske, Indije i drugih zemalja.

“Upućivanje hrvatskih policijskih službenika na FBI Nacionalnu akademiju rezultat je odlične suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i američkih agencija za provedbu zakona, kako na strateškoj, tako i na operativnoj razini, ali i na području edukacije policijskih službenika. Hrvatski policijski službenici već dugi niz godina kontinuirano sudjeluju u raznim programima obuke i treninzima koje organizira američka strana, a usmjereni su na usavršavanje svih rodova policije od kriminalističke, granične pa sve do specijalne policije. Osim sudjelovanja u raznim programima, Ministarstvo unutarnjih poslova i američke partnerske organizacije provode i zajedničku edukaciju i obuku za policijske službenike zemalja Jugoistočne Europe”, objavila je policija.

Autor:Dnevno
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.