HRVATI, NE NASJEDAJTE! ĐAPIĆ ALARMIRA: Evo što vam je Pupovac zatajio kod Stankovića

Autor: dnevno.hr

Na gostovanje Milorada Pupovca u emisiji Nedjeljom u 2 referirao se predsjednički kandidat stranke Desno Anto Đapić, koji se posebno osvrnuo na njegovo izlaganje o zločinu u Širokoj Kuli.

”Navodeći zločin u Širokoj Kuli u okviru narativa o dvije strane, Pupovac je još jednom pokazao političku podmuklost. Upirući prstom u pripadnike ‘naroda kojemu pripada’ i zgražajući se na tim zlom, Pupovac usmjerava fokus javnosti u pravcu srpskog narativa o odgovornosti dviju strana za sva zla koje su počinili Srbi, istovremeno propisujući hrvatskom narodu odnos prema izvorištu svih zala – NDH. Jer, ničega ne bi bilo da nije bilo NDH.

Zločin u Širokoj Kuli, kao ni tisuće sličnih u Hrvatskoj, počevši od kraja Prvog svjetskog rata, nije počinila neka banda koju su slučajno činili Srbi. Svi ti zločini nose zajednički potpis srpske politike. Ističući dvije strane, ne govori Pupovac o pojedinačnim zločinima, niti o razbojničkim bandama, nego pokušava prikriti stalnost srpske zločinačke politike izjednačavajući s njom svaku hrvatsku politiku, pogotovo politiku devedesetih godina prošloga stoljeća, utapajući istinu o nužnoj obrani života, zemlje i hrvatskog naroda pred zločinačkim naumom njegovoga uništenja. Zato ‘krokodilske’ suze za žrtvama Široke Kule nisu pokajanje, nego smrtonosni ugriz neuništenoga političkoga zla, koje će, nastavi li djelovati u Hrvatskoj pod bilo kojom formom, dovesti u budućnosti do novih pokolja. Ne može u Hrvatskoj biti dviju strana niti interpretatora toga narativa, jer srpska strana mora konačno snositi posljedice za zla koja je počinila, a njeni promotori moraju biti uništeni, tako da Hrvatska konačno postane – svoja strana. U tom slučaju ona druga, o kojoj Pupovac govori, morat će ostvarivanje svoje bolesne mitomanije tražiti vrlo daleko od Hrvatske, bježeći od svega hrvatskoga kao vrag od tamjana”, rekao je Đapić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.