Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

HRVATI, MIRNO SPAVAJTE! NAŠA VOJSKA JE SPREMNA: Zdilar otkriva kako već sada pomažu u borbi s koronom

Autor:

Premda i među pripadnicima Hrvatske vojske ima onih koji su podlegli pandemiji koronavirusa general i liječnik Boris Zdilar, koji u MORH-u obnaša dužnost savjetnika načelnika Glavnog stožera za zdravstvo, otkriva nam kako je tamo situacija ipak pod kontrolom, a tu važnu ulogu ima vojna stega. Nad vojnicima koji su pod mjerama provode se kontrole

”I naši pogledaju, i vojna pollicija zna tko je pa pogleda i to je na visokom nivou. Ovdje se radi o samosvjesti vojnika, kojih i ne treba puno kontrolirati, oni su kući, pridržavaju se svih pravila koja su im upućena”, otkriva general i doktor s kojim smo razgovarali. I Zdilar je vrlo svjestan situacije u drugim državama pa i situacije u onim zemljama koje su na ulice izvukli vojsku kako bi se borili s koronakrizom te na taj način disciplinirali građane.

”Temeljna uloga vojske nije da bude na ulicama, temeljna je uloga vojske obrana suvereniteta i države na drugi način, ali mi smo u koordinaciji s nacionalnim stožerom civilne zaštite, svakodnevno surađujemo i ne znamo još u kojem će to smjeru ići. Za sada je situacija, možemo reći, kontrolirana, a zahtjeve koji se postavljaju pred nas mi odrađujemo”, otkriva Zdilar pa opisuje o kakvim se tu zahtjevima trenutačno radi. ”Mi pomažemo svima u prijevozu, helikopterima u ovaj kamp ekspedicijski koji je napravljen u bolnici Dubrava za 250 bolesnika s kisikom i potrebnom opremom, imati ćemo suprot u areni ukoliko dođe do toga, imamo epidemiologe vojne koji im pomažu, pa i civilima ako treba tako da smo u uskoj suradnji jedni s drugima, koordiniramo se, tu smo pri ruci bez velike pompe”, zaključuje naš sugovornik.

(VIDEO) UVIJEK SPREMNI POMOĆI! Vojska dronovima analizira područja stradala u potresu
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.