Bruno Konjevic / CROPIX

HRVAT IZ IRSKE: ‘Plenkoviću, đubre komunističko! Sotono, otišli smo da bi radili’

Autor: Dnevno

Premijer Andrej Plenković, koji  boravi u radnom posjetu Njemačkoj, kazao je za njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung kako mnogi mladi ljudi koji odlaze raditi u inozemstvo Hrvatsku napuštaju zbog financijskih razloga, a ne zbog korupcije i nepotizma. Drugim riječima. zato što su pohlepni i žele na brzinu zaraditi veliki novac.  Odgovorio mu je Hrvat iz Irske, prenosi Paraf.

“Plenkoviću, đubre komunističko. Otišao sam s obitelji u Irsku u 50-oj godini. Nakon godinu dana moram reći da mi ne treba veza da dobijem posao. Nikog iz partije ne moram vući za rukav da bi dobio plaću. Žena mi radi a sin ide u školu. Dobiva i dječji doplatak. Kada platimo sve račune, najedemo se bifteka i janjetine i voće koje je prve klase,  i kada platimo najam ostaje nam 3.000 eura. Sotono, nismo mi otišli da bi zaradili, već da bi radili. Jer u Hrvatskoj posla nema. A ako ga i ima, plaća je upitna. Jedino je sigurno da je mirovina dovoljna za kopanje po smeću.

Ne mislimo se vratiti dok ste Vi namještači izbora na vlasti. Planiramo se odreći hrvatskog državljanstva i prodati imovinu u Hrvatskoj. Ne planiramo doći u Hrvatsku na godišnji odmor jer nismo glupi da nas se opljačka. Otići iz Hrvatske zbog HDZ i SDP koalicija, iz najbogatije zemlje na svijetu u neu Irsku je najžalosniji događaj u mom životu” poručio je Hrvat iz Irske premijeru.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.