screenshot

HRT se ogradio od Stankovića, a pokrenuta je i peticija kojom se traži njegov otkaz

Autor: dnevno.hr

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske

Nakon što je Aleksandar Stanković, voditelj emisije Nedjeljom u dva ugostio Predraga Mišića Peđu, Srbina koji je branio Vukovar od agresora, među kojima je bio i njegov brat, a poznat je i po razbijanju ćirilične ploće, te prešao sve granice pokušavajući uvjeriti Mišića u tezu o ‘građanskom ratu’, cijela javnost se digla na noge. Ubrzo se počela potpisivati i peticija kojom se traži otkaz voditelja Stankovića zbog sporne posljednje emisije i beskrupuloznog ‘mrcvarenja’ Predraga Mišića Peđe, danas se oglasila i Hrvatska radiotelevizija koja u svom priopćenju navodi:

”Hrvatska radiotelevizija (HRT), poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. studenoga u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom”.

Naime, u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je „na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj” te se ističe da su „temeljne vrijednosti Domovinskoga rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske”.

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su svi novinari i zaposlenici javnoga medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske.”

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.