fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

HRID povodom Dana žena: ‘Politika se u RH doživljava kao muški posao, a žene se gleda kroz ono što su odjenule’

Autor: M. M.

Saborska zastupnica Hrvatske inicijative za dijalog Irena Petrijevčanin Vuksanović sudjelovala je na konferenciji Napredak žena, napredak ekonomije, u organizaciji Mreže hrvatskih žena.

Hrvatska inicijativa za dijalog povodom Dana žena oglasila se u utorak priopćenjem za medije koje prenosimo u cijelosti.

“Dan žena ne može se svesti samo na simboličnu razinu, nego društvo mora osvijestiti nužnost borbe za ženska prava. Politika mora biti kanal i platforma za širenje prava i jednakosti u zajednici.

Lista HRID-i na parlamentarnim izborima ispunila je žensku kvotu, ali osim udovoljavanja propisanoj kvoti stranka je prepoznala stručne i uspješne žene i dala im prednost.


Saborska zastupnica Hrvatske inicijative za dijalog Irena Petrijevčanin Vuksanović  sudjelovala je na konferenciji Napredak žena, napredak ekonomije, u organizaciji Mreže hrvatskih žena.

Politika u Hrvatskoj doživljava se kao “muški posao“ i vrijede rodni stereotipi. Tek sam zakoračila u politiku,  no odmah sam shvatila da većina političara smatra da bitne teme „nisu za žene“. U Saboru je malo žena i one se nerijetko promatraju kroz to kako su se odjenule, umjesto da bude važno što govore i čine,“ – istaknula je Petrijevčanin Vuksanović te dodala da se žene u politici trebaju konkretno zalagati za  sve ostale žene – one koje su izvan politike, u javnim raspravama i pri donošenju zakona. Ženama treba olakšati život i rad. „

Nadamo se da će sadržaj biti zanimljiv za vaš cijenjeni medij te vas srdačno pozdravljamo!”

Autor:M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.