Hrelja: Prokletstvo Mirne i Arene su njihove nekretnine

Autor: hina

Hrelja poziva da saborski klubovi više ne otvaraju temu Mirne, tumačeći kako se time može naštetiti radnicima. Pustimo institucije da rade svoj posao, rekao je Hrelja.

Pulska tvrtka Arena treba pomoć, ne sažaljenje, rekao je danas u Hrvatskom saboru Silvano Hrelja (HSU), koji, kao i nezavisni zastupnik Damir Kajin, “prokletstvo” Arene, ali i rovinjske Mirne vidi u njihovu smještaju i nekretninama. Prokletstvo i Arene i Mirne je u onome što bi trebala biti njihova prednost, a to su smještaj i vrijednost njihovih nekretnina, rekao je Kajin aktualizirajući još jednom, treći put u nekoliko dana, problem Mirne.

Mirna mora živjeti, poručio je Kajin pitajući se zašto bi tvrtka Geneza, koja odrađuje krizni menadžment u Mirni i koja je došla prije dvije godine, imala više prava od radnika, umirovljenika, lokalne samouprave.

Hrelja poziva da saborski klubovi više ne otvaraju temu Mirne, tumačeći kako se time može naštetiti radnicima. Pustimo institucije da rade svoj posao, rekao je Hrelja.

Suglasan je da se kod Mirne, ali i Arene, radi i o nekretninskom biznisu, jer se radi o izuzetno kvalitetnim lokacijama.

Arena je, pojašnjava, smještena na atraktivnoj nekretnini od šest tisuća kvadrata na pulskoj Rivi (a treba joj tisuću), koju je neuspješno pokušala prodati i zamjeniti.

Žao mi je što država ne nalazi nikakvo rješenje za tu kvalitetnu proizvodnju, rekao je Hrelja, pitajući se je li možda Grad mogao pomoći da se riješi problem oko preseljenja i ekonomičnog poslovanja.

Arena je iscrpila sve svoje mogućnosti, ne treba sažaljenje, treba joj pomoći da se zaštiti ta proizvodnja, jer Arenin proizvod ima mjesta na hrvatskom tržištu, rekao je Hrelja.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.