emedimurje

HOROR FILM U MEĐIMURJU! Mještani otkrivaju jezive detalje o zamrznutoj ženi i njenoj sestri

Autor: Iva Međugorac

Skromno međimursko mjesto Palovac, kao da se preko noći našlo u središtu horor filma. Da je horor film oživio baš u njihovom susjedu, vjeruju i mještani koje je tijekom vikenda zgrozila neugodna priča, o obitelji čija nelogična i neobična situacija ne prestaje intrigirati javnost i puniti medijske stupce. Vijest da je u zamrzivaču pronađeno tijelo, poput bombe odjeknula je ovim malim mjestom, u kojem je dio života provela i Jasmina. Djevojka kojoj se svaki trag gubi u kolovozu 2000.godine, kada je imala svega 23 godine. Prema podacima, s kojima je u to doba raspolagala obitelj, Jasmina je otišla raditi u Francusku. Ono što je mještanima, ali i svima onima koji prate ovu priču čudno jest da je obitelj nestanak prijavila tek 16.kolovoza 2005.godine, premda im se Jasmina godinama prije toga nije javljala.

Detalj, koji ledi krv u žilama, a koji je posebno zgrozio mještane jest sumnja Državnog odvjetništva i policije, iz koje proizlazi da je za monstruozno ubojstvo nesretne Jasmine, vrlo vjerojatno odgovorna njena sestra Smiljana Srnec Dominić.

”Ako ju je ona doista ”riješila” nije jasno kada je to morala učiniti, kada je tijelo skrila u škrinju pored koje je svakodnevno prolazila i njena obitelj”, pitanja su koja muče susjedu koja je progovorila za naš portal. Osim toga, napominje kako se škrinja nalazila u prizemlju obiteljske kuće u kojoj je osim Smiljane živio i njezin suprug te njihovih troje djece, ali i zet koji se nedavno doselio. Što bi točno mogao biti povod i motiv za ovaj neobjašnjiv čin, također nije jasno susjedima, ali priznaju da su i u periodu kada je Jasmina netragom nestala mjestom cirkulirale brojne kalkulacije.

”Sve vam je to bilo na razini trača, pitali smo se gdje bi mogla biti, propitkivali da nije možda negdje zakopana. Sumnjalo se i da je raskinula sve odnose s obitelji te doista otišla na rad u Francusku, a u selu se govorilo i da je možda oteta te da je završila u bijelom roblju”, nastavlja naša sugovoronica. Jedan susjed, priča pak kako se u mjestu i ranije prst sumnje upirao u sestru Smiljanu, koja nikada nije bila pretjerano društvena. ”Bila je čudna, i povučena, i otac je sumnjao u nju”, kaže susjed kojega je ova situacija potresla, jer obitelj je dobro poznavao. Jasminina majka Katarina radi u Njemačkoj kao kuharica, a otkako joj je kćerka nestala, Katarina je rijetko dolazila.

”Martin je nakon nestanka kćeri počeo piti, bio je nesretan, i ćesto je se prisjećao. Ni njemu nije previše uvjerljivo zvučala priča da mu je kćer nestala bez traga”, kaže susjed dodajući da je navodno raskomadano tijelo u zamrzivaču pronašao zet, koji se ondje tek nedavno doselio. Prije Jasminina nestanka, tvrde mještani, bila je ovo vrijedna, radnička obitelj.

”Dok su roditelji radili, djeca bi ostajala doma”, prepričavaju susjedi obiteljsku rutinu, koja ne odudara previše od rutine brojnih hrvatskih obitelji. Osim toga, susjeda se s osmijehom prisjeća i da je Jasmina biila jako dobra učenica.

”Bila je vrijedna, i društvena i u Zagrebu je radila preko Student servisa”, kaže žena koju od ove kuće dijeli svega stotinjak metara. Ni njoj, kao ni ostalim susjedima nije jasno kako je moguće da je tijelo skoro dva desetljeća bilo u škrinji bez da ga je itko primijetio. ”Ne znam je li Smiljanin muž išta o tome mogao znati, on je dobar dečko, prepričava se da je tijelo bilo zatrpano predmetima pa da zato nitko ništa nije znao, a frižider je bio godinama prikoščan na struju. Smiljanu poznajem, ponekad smo se i posjećivale, i ona sama ponekad je spominjala sestru. Ni u ludilo na ovo nismo mogli pomislčiti, bila je uredna žena i majka, imala je izvanbračno dijete, a u mladosti je konobarila.




Kasnije se posvetila djeci i mužu koji je vrijedan čovjek”, kaže nam poznanica ove obitelji podjednako zgrožena ovom pričom, kao i ostatak malog mjesta koje nakon ove priče, sasvim sigurno još dugo neće biti u spokoju u kojem su do ovog nemilog slučaja živjeli.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.