‘Homoseksualne udruge ne mogu dočekati da se njihovi stavovi uvedu u školske udžbenike’

Autor: Dr. K.

Jedini koji su, čini se, zadovoljni forsiranjem novih udžbenika su pripadnici homoseksualnih udruga koji 'ne mogu čekati' da se njihovo viđenje (homo)seksualnosti uvede u školske udžbenike za našu djecu - piše Udruga Grozd.

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu sa čelu ministrom Željkom Jovanovićem, najavilo uvođenje novih udžbenika, na 'noge' se digla stručna javnost koja je njegov prijedlog negativno ocijenila napovmenuši da se s njihovim uvođenjem samo gomilaju troškovi, koji u krajnjoj liniji sjedaju na račun roditelja.

U vezi toga otvorenim pismom se javnosti obratila Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

'Jednako kao i prilikom uvođenja zdravstvenog odgoja u škole, ministar Jovanović se i u pitanju uvođenja novih udžbenika ne obazire na stručnjake, na nastavnike i na roditelje. Njegov prijedlog o uvođenju novih udžbenika negativno je ocijenila cjelokupna stručna javnost, uključujući čak i članove SDP-a, poput prof.dr.sc. Gvozdana Flege.
Ministar Jovanović ponovno provodi nasilje nad strukom i improvizira u školskom sustavu. Primjerice, daje obvezu izdavačima da do 3. lipnja moraju uskladiti udžbenike s nacionalnim dokumentima koji još nisu doneseni.

Jedini koji su, čini se, zadovoljni forsiranjem novih udžbenika su pripadnici homoseksualnih udruga koji 'ne mogu čekati' da se njihovo viđenje (homo)seksualnosti uvede u školske udžbenike za našu djecu. Smeta im što u nekim udžbenicima stoji da je obitelj temeljna jedinka društva i što se u udžbenicima biologije navode znanstvene činjenice koje pokazuju značajnu povezanost homoseksualnog ponašanja sa spolno prenosivim bolestima.

Udruga Glas roditelja za djecu – GROZD u ime svojih 45.000 članova i njihove djece oštro prosvjeduje zbog ovakvog ponašanja ministra Jovanovića koji, umjesto da kao prvi kriterij svojeg djelovanja postavi dobrobit djece, još jednom kao kriterij stavlja pogodovanje nečijim interesima, nestručnost i nametanje ideologije. Vodeći se, između ostalog, mišljenjem manjinskih udruga da su sadašnji udžbenici 'homofobni', uvođenjem novih udžbenika nanosi ogromne troškove državi i roditeljima, piše u priopćenju Udruge GROZD.




Autor:Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.