Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Hoće li Plenković u četvrtak smijeniti Blaženku Divjak?

Autor: Iva Međugorac

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, posljednjih je tjedana u središtu pažnje javnosti, no ne stoga što je njena dugo najavljivana Škola za život polučila dobre rezultate, već stoga što gotovo mjesec dana traje štrajk prosvjetara. Divjak koja se na početku štrajka proklamirala u dežurnu sindikalisticu, nedavno se preko noći predomislila te povukla ručnu kako bi zadržala vlastitu poziciju, no izvanredna konferencija za medije na kojoj se očekivala njena ostavka, kap je koja je prelila čašu i kod samog premijera Andreja Plenkovića. Naime, na toj je konferenciji šefica obrazovnog resora konstatirala kako štrajk u njenom resoru s njom nema veze, te lopticu prebacila na Plenkovića i sindikaliste.

”Ovo je presedan. Plenković je nakon njene konferencije pobjesnio, ona ga ionako već dugo nervira i nije nemoguće da se s Divjak oprosti kao što se oprostio s Mostovim ministrima, i to već na idućoj sjednici Vlade. To što ona radi se naprosto ne čini, ovo je svojevrsni presedan, takav istup nitko ne bi tolerirao”, tvrdi naš dobro upućeni sugovornik iz vladajuće stranke dodajući da premijer doista sve ozbiljnije razmišlja o tome da se zahvali ministrici koju je i ranije prekoravao da se ne može ponašati kao sindikalistica.

”Divjak je bahata, svađa se s Plenkovićem, prekida ga, nerijetko ulazi u polemike s njime, uostalom ona je sama šurovala sa sindikalistima, a kada se situacija zakuhala i izmakla kontroli, ona bi izašla iz nje, kao da to s njom nema baš nikakve veze. Biti ministar znači snositi odgovornost za svoje poteze, to je lekcija koju bi Plenković svojoj ministrici mogao i morao očitati, ništa drugo naprosto nema smisla”, ističe nadalje naš dobro upućeni sugovornik iz HDZ-a dodajući da Plenković prezire ultimatume te da će Divjak uskoro vrlo lako postati bivša i zato što se u najmanju ruku ponijela nelojalno.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.