Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HOĆE LI NAPOKON DOĆI KRAJ AGONIJI? Očekuje se potvrda nagodbe s vatrogascem Franom Lučićem

Autor: Dnevno

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade nalazi se Prijedlog odluke o davanju mišljenja u vezi s Izvješćem Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Kako doznaje portal Dnevnik.hr riječ je o nagodbi s jedinim preživjelim vatrogascem s Kornata Franom Lučićem. On je sa svojim odvjetnikom prošli petak bio u DORH-u na sastanku s glavnim državnim odvjetnikom Draženom Jelenićem u pratnji svog odvjetnika Šime Savića.

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.