HNS traži osnivanje istražnog povjerenstva

Autor: hina

Komentirajući izjavu premijerke Kosor da sve dok Grbić uživa povjerenje ministra unutarnjih poslova, uživa i njezino povjerenje, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Ivan Vrdoljak je rekao da je premijerka Kosor stala iza mnogih koji su sada u zatvoru.

HNS poziva Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) da, ako su točni navodi da je ravnatelj policije Oliver Grbić sugerirao pisanje anonimnih prijava protiv oporbenih političara, protiv njega pokrene istragu zbog zloporabe položaja i službene dužnosti, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik stranačkog Središnjeg odbora Ivan Vrdoljak.

Pozvavši DORH da po službenoj dužnosti odmah otvori istragu i s njezinim rezultatima upozna Vijeće za nacionalnu sigurnost čija bi se sjednica trebala održati u ponedjeljak, Vrdoljak je ocijenio da se radi o udaru na ustavne temelje države. Po njegovim riječima potrebno je suspendirati ravnatelja policije Grbića do okončanja istrage, jer institucija ravnatelja policije ne može nalagati pisanje anonimnih kaznenih prijava radi stvaranja balansa (krivnje).

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-HSU Zlatko Koračević ustvrdio je kako najnovija događanja pokazuju da je HDZ spreman udružiti se u zajednički zločinački pothvat u očuvanju nečega što ne zaslužuje.

Najavio je da će klubovi zastupnika HNS-HSU i SDP uputiti u saborsku proceduru i zatražiti uvrštenje u dnevni red sjednice zahtjeva za osnivanjem istražnog povjerenstva, koje će, vjeruje, dati odgovore na pitanja na koje odgovore nisu spremne dati nadležne institucije.

Ovo je prilika vrhu vladajućih da konačno pokažu i dokažu građanima da su spremni izboriti se za funkcioniranje pravne države, smatra Koračević. Ocijenio je da je na djelu kulminacija međusobnog čerupanja koje odaje dojam nesigurnosti.

Na novinarsku tvrdnju da je premijerka Kosor već kazala kako povjerenstvo nije potrebno budući da postoje nadležne institucije, Koračević je rekao kako premijerka ima priliku pokazati odlučnost u raščišćavanju tog slučaja.

Komentirajući, na traženje novinara, izjavu premijerke Kosor da sve dok Grbić uživa povjerenje ministra unutarnjih poslova, uživa i njezino povjerenje, Vrdoljak je rekao da je premijerka Kosor stala iza mnogih koji su sada u zatvoru.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.