HNS smatra da su baš oni postali druga politička opcija!

Autor: Hina

U osječkoj podružnici HNS-a u srijedu su ocijenili kako su nedjeljni izbori vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora Osijeka pokazali da je HNS postao druga politička opcija u gradu, iza HDZ-a, te ističu da je broj izabranih HNS-ovih vijećnika veći za 145 posto u odnosu na prije četiri godine.

Na nedjeljnim izborima liste HDZ-a dobile su najviše glasova u sedam od osam mjesnih odbora te u šest od sedam gradskih četvrti.

U jednom mjesnom odboru “Klisa” pobijedila je lista Demokratske stranke Srba (DSS), koja je i jedino bila prijavljena, a u gradskog četvrti “Tvrđa” kandidacijska lista Zorana Batnožića.

Predsjednica osječkog HNS-a i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš na konferenciji za novinare čestitala je HDZ-u, ali i ustvrdila kako je HNS “stvarni pobjednik izbora”, jer je, u odnosu na mjesne izbore prije četiri godine, najveći napredak, i to od 145 posto, ostvario upravo HNS.
Pojasnila je kako je na mjesnim izborima 2014. godine HNS dobio devet vijećnika u gradskim četvrtima i mjesnim odborima, a sada, u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU) ima ukupno 22 vijećnika.

Gamoš smatra da su liste koalicije HNS-HSU na najreprezentativniji način predstavljale stanovništvo Osijeka, jer su imale najviše žena, njih ukupno 50, što je daleko više nego na listama drugih stranaka te najveći broj pripadnika nacionalnih manjina, koje žive u Osijeku.
Najavila je kako će se u idućem razdoblju nastaviti raditi na projektima koje su stanovnici Osijeka isticali kao prijeko potrebne u svojim četvtima i mjesnim odborima, poput uređenja dječjih igrališta, obogaćivanja sadržaja za umirovljenike te obnove pojedinih ulica.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.