HNS-ov Dragutin Glavina uz saborsku plaću primio i 81.000 kuna naknade na koju nije imao pravo

Autor: hina

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak za utvrđivanje sukoba interesa saborskog zastupnika i gradonačelnika Rovinja Giovanija Sponze jer nije prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa .

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je pokrenulo postupak za utvrđivanje sukoba interesa saborskog zastupnika Dragutina Glavine jer je, dok je primao plaću u Hrvatskom saboru, primao i naknadu za obavljanje dužnosti gradonačelnika Preloga.
Povjerenstvo nije pokrenulo postupak za utvrđivanje sukoba interesa saborskog zastupnika i gradonačelnika Rovinja Giovanija Sponze jer nije prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa .

Predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković rekla je kako je Glavina prekršio zakon jer je, dok je istovremeno bio saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga, primao punu plaću u Saboru i volontersku naknadu za obnašanje gradonačelničke dužnosti.

“Glavina je od 2012. do lipnja 2013., kada je nakon lokalnih izbora prestao biti gradonačelnikom Preloga, ukupno primio 81.000 kuna volonterske naknade na koju nije imao pravo”, kazala je Orešković.

Davorin Ivanek, izvjestitelj u slučaju Sponze, rekao je da je saborski zastupnik i rovinjski gradonačelnik prijavljen zbog sumnje da je u sukobu interesa jer je njegova supruga pružala odvjetničke usluge trgovačkom društvu “Komunalni servisi”, koje je suvlasništvu Općine Rovinj i još četiri naselja u okviru Istarske županije.

Direktor trgovačkog društva “Komunalni servisi” u očitovanju je pojasnio da su na svojim stranicama objavili dvije objave za angažiranje odvjetnika, no nijedna ponuda nije bila valjana.

Nakon toga obratili su se odvjetnici Vanesi Sponza, pri čemu za to trgovačko društvo nije nastao trošak jer se odvjetnica tijekom ugovora sklopljenog na godinu dana naplaćivala iz uspješno riješenih sudskih predmeta. Nakon godine dana poslovni odnos više nije produžen.

“Povjerenstvo je odlučilo da neće pokrenuti postupak protiv Giovanija Sponze jer nije utjecao na donošenje te odluke”, kazao je Ivanek.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.