HNS i HSU sa zadovoljstvom su formirali zajednički klub zastupnika

Autor: hina

Ovo je prvi korak u formaliziranju našeg savezništva u koaliciji, izjavila je Pusić na zajedničkoj konferenciji za novinare s čelnikom HSU-a Silvanom Hreljom.

HNS i HSU objavili su danas da će u Hrvatskom saboru ubuduće djelovati kroz zajednički klub zastupnika, a što je, naglasila je predsjednica Kluba zastupnica HNS-a Vesna Pusić, prvi korak u formaliziranju koalicije za parlamentarne izbore.

“Zajednički klub zastupnika prvi je korak u formaliziranju našeg savezništva u koaliciji”, izjavila je Pusić na zajedničkoj konferenciji za novinare s čelnikom HSU-a Silvanom Hreljom.

Istaknula je da tim činom ujedinjenja u parlamentarnom radu stranke pokazuju da na političkoj sceni, osim sukoba i razmimoilaženja, postoji mogućnost i sposobnost za dogovor i konsolidaciju snaga.

Zajednički klub, dodala je Pusić, rezultat je neformalne suradnje između HNS-a i HSU-a koja već traje neko vrijeme. “Razgovarali smo o raznim oblicima suradnje i odlučili da, umjesto da o tome samo pričamo, to i formaliziramo”, kazala je.

Temelje za suradnju Pusić vidi u jednakim stavovima o potrebi stvaranja pravednog društva te uspješne države i gospodarstva u interesu svih građana. “Od gospodarstva štednje moramo se okrenuti gospodarstvu zarade”, poručila je Pusić.

Zadovoljstvo zbog osnivanja zajedničkog kluba zastupnika izrazio je i Hrelja, jedini HSU-ov zastupnik, naglasivši da između dvije stranke nikada nije bilo nikakvih prijepora, da su se HNS i HSU, ako su mogli, uvijek pomagali, nikada odmagali.

“O mogućem zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore u ovoj ili široj koaliciji razgovori traju već mjesecima i ne nalazimo točke prijepora u stavovima, mi se dopunjujemo”, poručio je predsjednik HSU-a.




Kao cilj budućih aktivnosti Kluba HNS/HSU-a naveo je iznalaženje dugoročnih rješenja za gospodarski oporavak, “jer aktualne restrikcije dugoročno neće donijeti sreću ovom narodu”.

Hrelja je kao prvi projekt novog kluba naveo prijedlog zakona kojim se želi riješiti problem umirovljenika iz II stupa, a uslijedit će, najavio je, i rješenja za porezni sustav i mirovinski sustav, stimuliranje razvoja gospodarstva, ona vezana uz Zakon o radu, itd.

“Ovaj današnji savez obećava i mislim da će nas birači prepoznati”, poručio je.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.