HND: Premijerka je oklevetala Stankovića, a ne obrnuto

Autor: Damir Kramarić

Dobro je što je premijerka odustala od najavljene tužbe protiv Stankovića, jer zemlje u kojima premijeri tuže novinare u pravilu su nedemokratske zemlje, ističe čelnik HND-a.

Osvrnuvši se na jučerašnji devetominutni demanti premijerke Kosor u emisiji Nedjeljom u 2, u kojem je istaknula da je u prošlotjednoj emisiji voditelj Aleksandar Stanković počinio kazneno djelo klevete, Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva rekao je da se nikako ne slaže sa tvrdnjama premijerke.

Prije bih rekao da je u jučerašnjem demantiju Jadranka Kosor oklevetala Aleksandra Stankovića, jer nije točno da je on emisiju ranije objavio neistine o njoj. Premijerkin demanti je, osim toga, bio neuobičajeno dug i ne vjerujem da bi javna televizija tako dugačak demanti objavila nekome drugome. No, dobro je što je, prema svemu sudeći, premijerka odustala od najavljene tužbe protiv Stankovića, jer zemlje u kojima premijeri tuže novinare su u pravilu nedemokratske zemlje – ističe čelnik HND-a. Dodaje potom da mu je posve nejasno premijerkino objašnjenje prema kojemu je sasvim normalno da je stan od 37 kvadrata zamijenila za 50 kvadratnih metara veći stan.

– Ne stoji ni premijerkina opaska prema kojoj je Stanković prije emisije trebao i nju kontaktirati. Nedjeljom u 2 je jednostavno takav format u kojem u emisiju uvijek dolazi samo jedan gost, pa nije bilo nužno da Stanković kontaktira i premijerku – zaključuje Zdenko Duka.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.