Foto: N1

HERMAN VUKUŠIĆ KRITIZIRAO SEVERINU: Gdje je sada Jelena Veljača?

Autor: Dnevno

Psihijatar Herman Vukušić na društvenim se mrežama osvrnuo na ponašanje glazbenice Severine Kojić koja ignorira sudske presuda, pa se upitao gdje je sada Jelena Veljača koja je preko noći postala aktivistica za borbu protiv nasilja nad ženama.

“A GDJE JE SADA JELENA?

Severina Kojić nastavila je objavljivati fotografije svojeg maloljetnog sina Aleksandra na društvenim mrežama, unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi koja joj to izričito zabranjuje. Dapače, gospođa Kojić to radi unatoč činjenici da svaki put kada se ogluši na odluku suda mora platiti kaznu od 5.000 kuna koja se dvostruko povećava svaki sljedeći put kada objavi fotografiju na društvenim mrežama.

Treba li napomenuti da je firma gospođe Kojić, “Dobrodošao u klub” tek prije svega nekoliko tjedana tražila pomoć države za isplatu minimalnih plaća u iznosu od 3.250 do 4.000 kuna, a svoj je zahtjev za potporu samostalnoj djelatnosti Severina povukla tek nakon što se o tome počelo pisati u javnosti?

Uz sve to, u veljači ove godine sutkinja županijskog suda u Splitu Lucija Lasić podigla je tužbu protiv gospođe Koić na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu zbog povrede prava osobnosti, a početkom ovog mjeseca policija je dva sata ispitivala poznatu pjevačicu zbog prijavljenih prijetnji ravnateljici osnovne škole koju pohađa njezin sin.

Da zaključim: poznata osoba nepravomoćno osuđena za obiteljsko nasilje, a koju i dalje prate kontroverzne javne situacije, ignorira sudske presude kojima je svrha zaštita malodobnog djeteta i to sve unatoč visokim novčanim sankcijama, premda ona sama nije u povoljnoj financijskoj situaciji (!)

Strah me je i pomisliti što bi se u medijima dogodilo da sve ovo radi netko drugi (recimo moja draga kolegica Željka Markić), a šutnja “društvenih aktivista” po ovo eklatantnom primjeru kršenja djetetovih prava je više nego zabrinjavajuća…..”, napisao je Vukušić u svojoj objavi.




 

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.