fbpx
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

HERMAN IZMEĐU DVIJE STOLICE: Neslužbeno doznajemo, očekuje ga razriješenje

Autor: Matea Vidić

Da je Mislav Herman zaista predsjednik dva Upravna vijeća, potvrdio nam je i Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Kako smo ranije pisali, na 44. sjednici Vlade Herman je imenovan za predsjednika Upravnog vijeća Kliničke bolnice Merkur, a za to vrijeme obnašao je i dužnost predsjednika u Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu.

Potvrdu smo tražili i od zavoda, a i dobili smo je. “Informacija koju tražite javno je dostupna na mrežnoj stranici”, napisali su nam kratko, a kako smo ranije naveli, tamo smo i informaciju pronašli.

Inače, Statut HDZ-a u članku 77. stavku 5. govori kako “članovi HDZ-a mogu biti članovima najviše jednog nadzornog odbora trgovačkih društava, upravnih vijeća ustanova…”.


Postoji dakako i iznimka, koja kaže da “ako za to postoje opravdani razlozi, članovi HDZ-a mogu biti članovima najviše dva nadzorna odbora ili upravna vijeća iz stavka 5. ovog članka, uz pisano odobrenje predsjednika ili glavnog tajnika HDZ-a”, stoji u stavku 6. istog članka.

Iako je za pretpostaviti bilo i da je premijer Andrej Plenković, kao predsjednik stranke i potpisao navedeno odobrenje, čini se kako to nije tako. Na upit nam iz HDZ-a nisu odgovorili, no kako neslužbeno doznajemo, na sjednici Vlade idućeg tjedna, Herman će biti razriješen prethodne dužnosti, odnosno neće više biti predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te će ostati na samo jednoj dužnosti.

Ovaj predsjednik zagrebačkog HDZ-a, pretpostavljalo se, trebao je biti kandidat ove stranke za gradonačelnika Zagreba, no kako do toga naposljetku nije došlo jer stranka se naposljetku odlučila za Davora Filipovića, Herman je dobio novi zadatak – voditi vijeće KB Merkur.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.