fbpx
Foto: Josko Ponos / CROPIX

HEBRANG ZA DNEVNO: Milanović kipti od mržnje! Ovo je kletva hrvatskih heroja

Autor: Iva Međugorac

Potez predsjednika Zorana Milanovića koji je radi napisa Za dom spremni napustio Okučane u kojima se obilježava obljetnica akcije Bljesak za naš je portal prokomentirao HDZ-ov doajen Andrija Hebrang, kojega taj čin zapravo nije iznenadio.

”Prije svega treba reći da je ta jedna osoba koja je tamo došla, došla da ga isprovocira jer zna da ima vrlo tanke živce, jedan predsjednik države mora imati širinu, razumijevanje i objašnjenje za sve građane kojima je predsjednik, a predsjednik je svih građana Hrvatske”, objašnjava Hebrang pa kroz smijeh podsjeća da je Milanović predsjednik s karakterom.

”Ovaj njegov potez pokazuje da zapravo kipti od mržnje prema svemu onome što je stvaralo Hrvatsku, jer ti momci iz HOS-a čija imena su na ploči, nisu nikakvi branitelji Nezavisne Hrvatske Države, to su momci, a kao šef Saniteta sam imao prilike na žalost gledati njihove rane, koji su dali sve što imaju, a to je svoj život za obranhu Hrvatske od srpsko-crnogorske agresije. To je jedina povijesna istina”, naglašava naš sugovornik referirajući se i na poklič Za dom spremni, kojega predsjednik Milanović smatra spornim.


”To pokazuje samo da su bili spremni braniti svoj dom, hrvatski vojnik nikad nije ratovao za tuđi dom na tuđem teritoriju, oni su na svojem teritoriju branili svoju Hrvatsku, a svatko onaj tko je bio uključen u obranu Hrvatske ima razumijevanja za taj pozdrav znajući da je on sasvim odjeljen od nekadašnjeg povijesnog pozdrava iz NDH.

Predsjednik države koji na taj način vrijeđa, minorizira jednu legalnu obrambenu postrojbu koja je stvorena u vrijeme kad smo bili sretni da bilo tko uzme pušku u ruke, u onim teškim okolnostima kad nismo imali oružja, nismo imali strategije, nismo imali znanja ratovanja, pa bili smo sretni da ti momci ulaze na prve redove bojišnice od zapadne Slavonije do Vukovara, i Dubrovnika. Tamo smo ih sretali, svjedočimo da su uvijek bili najhrabriji, najdomoljubniji i što je najvažnije nikada nisu počinili ni jedan ratni zločin. I sada po takvim briljantnim braniteljima se širi jedna kletva vrhovnog zapovjednika hrvatske vojske, to je nešto što na današnji dan obilježavanja prve velike pobjede u Domovinskom ratu nismo očekivali od predsjednika”, oštar je Hebrang koji smatra da u ova krizna vremena ideološke podjele nisu potrebne, ali i to je od Milanovića očekivano.

”On se hrani od podjela hrvatskog društva, sjetimo se samo one njegove izjave iz premijerskog mandata ili mi, ili oni s time je sve rekao, to što ga nakon takve izjave bira preko milijun građanki i građana Rh, to je problem nacije, a njegova žudnja za raskolom je zapravo jedini pravac na kojem on ne može djelovati, jer u ničemu, baš u ničem drugome nema nikakve kvaliteta zato podgrijava taj raskol koji je njemu zapravo politička hrana”, zaključuje Hebrang.

(VIDEO) Milanović napustio proslavu obljetnice ‘Bljeska’ u Okučanima zbog natpisa ‘Za dom spremni’
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.