fbpx

Hebrang demantira da je Šeksa nazvao Udbašem, Jutarnji objavljuje snimku

Autor: M.S.

Iako tekst u kojem Andrija Hebrang ovo govori nije prošao autorizaciju, snimka koju je autor proslijedio uredništvu potvrđuje da je saborski zastupnik ipak rekao da je Šeks bio član UDBA-e.

Andrija Hebrang, potpredsjednik HDZ-a i saborski zastupnik, pokušao je demantirati intervju koji je s njim prije nekoliko mjeseci obavio novinar Dan Alexe za Jutarnji list. Ističe kako je jasno rekao novinaru da razgovor ne smije biti objavljan bez autorizacije te kako je unatoč tome Jutarnji list to učinio. Za riječi i navode koje je demantirao, Jutarnji list objavio je dio snimke razgovora.

Hebrangu smeta što, kako je napisao u dematiju, tekst nije autentičan ni autoriziran, već je posljedica jednog razgovora otprije nekoliko mjeseci. Alexe ga je navodno zamolio (na lošem hrvatskom) za razgovor u svrhu pisanja knjige o premijerima koje se istražuje. Razgovor je obavljen u Saboru, a Jutarnji je priznao da konačni tekst nije prošao autorizaciju.

>>>>

Vodeći komunist i Udbaš, Šeks je špijunirao i znao sve o svakom


Što se tiče sadržaja, Hebrang je napisao: ‘Demantiram objede koje se iznose o gospodi Ivi Sanaderu i Vladimiru Šeksu’. Točnije, riječ je o navodima o tome da je Vladimir Šeks bio član UDBA-e, visoko pozicionirani komunist itd. Dan Alexe je stoga poslao Jutarnjem snimku dijela razgovora s Hebrangom.

– Šeks je, moram birati riječi sada, praktičan i pragmatičan političar. Šeks nema političku ideju koju bi slijedio. Njegova ideja je ostati na vrhu i procjenjivati. Šeks je u doba Jugoslavije imao visoku komunističku poziciju. Bio je zamjenik republičkog javnog tužitelja. Bio je član Udbe, to je ondašnji KGB – rekao je Hebrang tada.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.