HDZ zatražio stanku u Saboru zbog otkaza novinarki: HRT konstantno pada… Zašto Vlada šuti o aferama na HRT-u

Autor: hina

Krmpotić je u srijedu ujutro obaviještena da je protiv nje pokrenuta procedura otkaza ugovora o radu, nakon što se na nju požalilo Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Saborsko zasjedanje u četvrtak ujutro je započelo 15-minutnom stankom na zahtjev HDZ-a, koji je prosvjedovao zbog otkaza HRT-ovoj novinarki Heleni Krmpotić.
Krmpotić je u srijedu ujutro obaviještena da je protiv nje pokrenuta procedura otkaza ugovora o radu, nakon što se na nju požalilo Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Ministarstvo se u pismu požalilo da je novinarka, 20. lipnja, neposredno prije potpisivanja ugovora s udrugama o financiranju trogodišnjih programa “Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva”, pred okupljenim novinarima i sudionicima skupa “javno izgovorila niz uvredljivih riječi na račun Vlade i nekih ministara”.

“HRT konstantno pada, nema tjedna da u novinama nemate neku aferu, no na to nitko iz Vlade i vladajuće koalicije ne reagira. Dokle će ministri i ministrice imati potrebu reagirati prema HRT-u samo kad netko komentira ili ih nešto pita”, upitao je Jasen Mesić (HDZ) nakon stanke.

Podsjetio je da je HDZ u više navrata tražio stanke zbog stanja na HRT-u, “primjerice kada je glavni ravnatelj Goran Radman preko noći smijenio 40-ak urednika i kada je zatečen u sukobu interesa, kad mu je Nadzorni odbor iskazao nepovjerenje, kad su ukidana dopisništva u Hrvatskoj i inozemstvu, kad je zaposlenica HRT-a zbog mobbinga počinila samoubojstvo, a ona koja je upozorila na to dobila otkaz, kad je otkaz uručen HRT-ovoj revizorici ili kada je NO HRT-a na telefonskoj sjednici odobrio ugovor od 70-tak milijuna kuna”.

Na to, kaže Mesić, Vlada i vladajuća koalicija nisu reagirale.

“Reagira se tek kad se neka ministrica ili ministar nađu povrijeđeni bilo kakvom gestom novinara i istim novinarima prijeti se otkazima”, ustvrdio je Mesić te dodao da se “taština u politici ne može braniti na taj način”.

Zatražio je da u Sabor dođu “glavni ravnatelj HRT-a i oni koji ga nazivaju kako bi protestirali protiv određenih novinara”.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.