HDZ u borbu za Split kreće s arhitektom Vjekom Ivaniševićem

Autor: Dr.K.

Već od ranije poznato je da će u borbu za splitskog gradonačelnika krenuti Ivo Baldasar iz SDP-a i Hrvoje Tomasović iz HDSSD-a, a u utrku će se uključiti i donedavna Kerumova zamjenica Anđelka Visković, kao nezavisna, te odmetnuta članica HDZ-a Sanja Bilač.

Splitski HDZ još se nije očitovao o svom kandidatu za splitskog gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, ali ako je vjerovati neslužbenim informacijama za tu funkciju kandidirati će arhitekta Vjeku Ivaniševića.

Kako piše Tportal, splitski HDZ će se o kandidatu za gradonačelnika službeno očitovati na sjednici u četvrtak ali izgleda da je Ivaniševića kandidatura gotova stvar.

Predsjednik splitskog ogranka stranke petar Škorić za Tportal je potvrdio da je poznati arhitekt 'ozbiljan kandidat', iako ni pod koju cijenu nije želio prejudicirati službenu odluku stranke. – Sigurno je da će HDZ istaknuti široj javnosti prepoznatljivu osobu koja je u stranci od prvih dana i koja se istaknula u svome djelovanju – kazao je Škorić.

Podsjećamo, puna tri mjeseca trajale su unutarstranačke borbe oko osobe koju će HDZ podržati na lokalnim izborima u svibnju, a objavljivanje imena odgađalo se iz tjedna u tjedan. Frakcija bivših 'pašalićevaca', koja se ponovno aktivirala u HDZ-u nakon pobjede Tomislava Karamarka i Milijana Brkića, zalagala se za Anđelku Visković, no velik broj splitskih HDZ-ovaca se tome usprotivio i zatražio da se odabere dugogodišnji član stranke. Njihov izbor bio je Šimun Anđelinović, prilično poznati patolog iz splitske bolnice, no on je ovih dana definitivno odustao.

Već od ranije poznato je da će u borbu za splitskog gradonačelnika krenuti Ivo Baldasar iz SDP-a i Hrvoje Tomasović iz HDSSD-a, a u utrku će se uključiti i donedavna Kerumova zamjenica Anđelka Visković, kao nezavisna, te odmetnuta članica HDZ-a Sanja Bilač.

Još se samo čeka odluka don Ivana Grubišića koji prema sadašnjim anketama najbolje kotira za tu funkciju. On tvrdi da odluku još uvijek nije donio – s jedne strane nema preveliku želju 'ponijeti taj križ', ali neće ga moći ni odbiti ako ankete pokažu da narod to želi.

– Imat ćemo svoje liste u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kao i u gradu Splitu i još desetak dalmatinskih gradova. No, o eventualnom kandidatu za gradonačelnika odlučit će Senat, najvjerojatnije u roku od dva tjedna – kazao je Grubišić za Tportal.




Autor:Dr.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.