fbpx
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

HDZ-ovka KOJOJ JE BANDIĆ NAJVIŠE VJEROVAO! Prigrlio ju je prije nekoliko godina: Jedna od najvažnijih suradnica

Autor: Iva Međugorac

Nema nikakve dvojbe oko toga da je Jelena Pavić Vukičević za Bandićeva života bila njegova desna ruka, ali i njegova najvjernica suradnica, koja ga je uostalom nakon smrti i nasljedila.

No, u posljednjih nekoliko godina Bandić je korektne odnose njegovao i sa svojom drugom zamjenicom Oliverom Jurković Majić, bivšom čelnicom Povjerenstva za obrazovanje i znanost Gradskog odbora HDZ-a, koja se sa svojom strankom rastala u isto vrijeme kad i Zlatko Hasanbegović.

Oni koji Majić poznaju opisuju je kao stručnjakinju u području gospodarstva te kažu kako je riječ o drčnoj, ambicioznoj i odvažnoj ženi s kojom nema pregovora. Majić sa svojom pozicijom u HDZ-u nije bila zadovoljna pa se slijedom toga pridružila Bandiću pokazujućži time nezadovoljstvo svojom pozicijom na HDZ-ovim listama za lokalne izbore.

Jurković Majić godinama predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta gdje je na glasu i kao stručnjakinja za marketing, a kao prodekanica predstavljena je i na sužbenom prezentiranju Bandićeva programa na zagrebačkom Velesajmu. Napisala je dvije knjige u kojima se bavi poslovnom komunikacijom, a sudjelovala je i na raznim stručnim tribinama te predavala i na inozemnim fajultetima. Uza sve to učenici Prve ekonomske škole u Medulićevoj gdje je predavala etiku pamte je kao strogu, ali pravednu predavačicu. Bandić je ovu rođenu Stočanku predstavljao kao ženu koja se realizirala u svojem poslu. Inače je doktorirala na Sveučilištu u Zagrebu na temu Politika međunarodne trgovine i konfliknost nacionalnih interesa, a prije toga školovala se uz ostalo i na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.