FOTO: Pixsell

HDZ-ovci SE UDRUŽILI S PUPOVCEM! Ruše Penavu: Ovo je dečko koji će odraditi taj posao!

Autor: Iva Međugorac

Kandidat za šefa vukovarske organizacije HDZ-a bio je Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu koji je svoj status potvrdio u drugom valu unutarstranačkih izbora, uz zdušnu potporu kako premijera Andreja Plenkovića, tako i uz podršku drugog čovjeka stranke Tome Medveda.

Mažar se posla u vukovarskom HDZ-u primio nakon što je tu stranku uoči parlamentarnih izbora naprasno napustio aktualni gradonačelnik Ivan Penava, odvodeći sa sobom HDZ-ove gradske vijećnike koji su se pridružili Domovinskom pokretu, što je u pitanje dovelo stranački uspjeh na srpanjskim izborima.

Upućeni navode kako će Mažar biti kandidat za vukovarskog gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima, a Plenković u tom smislu ima velike planove. Osobnom satisfakcijom premijer smatra ugrozu, ali i moguću pobjedu Ivana Penave.

Vrhu stranke stalo je do toga da se u Vukovaru riješe aktualnog gradonačelnika, a Plenković u tome vidi priliku za pomirbu sa srpskom zajednicom, te u Gradu heroju slijedom toga računa na potporu koalicijskih partnera, odnosno SDSS-a.

Plenković od Milorada Pupovca i potpredsjednika svoje Vlade Borisa Miloševića očekuje da svoje birače usmjere prema HDZ-u, a protiv Penave, koji je uostalom i sam u jednom od intervjua najavio koaliciju HDZ-a i SDSS-a koja na njega juriša na lokalnoj razini.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.