Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HDZ-ovci OVO NE PAMTE! Plenković odbio poslušati Božinovića

Autor: Iva Međugorac

Bivši ministar prometa i nekadašnji saborski zastupnik Božidar Kalmeta godinama nosi stigmu najutjecajnijeg čovjeka Zadarske županije, a tu poziciju nisu mu poljuljali ni unutarstranački izbori na kojima je bio jedini kandidat za predsjednika te HDZ-ove županijske organizacije.

Na tu je poziciju Kalmeta došao kako bi se pripremio za nadolazeće izbore. Po HDZ-ovim kuloarima šuška se kako bi baš on mogao biti stranački kandidat za župana, ali i da je radi toga odbio aktivirati svoj zastupnički mandat kojega je osvojio na posljednjim parlamentarnim izborima, i to kao posljednji s liste u devetoj izbornoj jedinici.

Novi Kalmetin politički uzlet ne odgovara svima u HDZ-u, navodno se protiv njegovih angažmana učestalo buni ministar policije i premijerov suradnik Davor Božinović.

”Njih dvojica jednostavno ne uspjevaju pronaći zajednički jezik, ne mogu reći ni da su to pokušavali, ali Božinović naprosto nije sklon Kalmeti. Naravno da je ministar svjestan kako je Kalmeta u sudskom procesu oslobođen optužbi, ali nama za vratom puše i nepravomoćna presuda za Fimi mediju pa Božinović smatra da bi Kalmetin angažman valjalo uzimati s dozom rezerve i da bi za stranku bilo bolje da se na njegovoj poziciji pojavio netko drugi”, tvrdi naš sugovornik iz HDZ-a. Naglašava i kako je svoja stajališta na ovu temu Božinović iznio i premijeru Andreju Plenkoviću, međutim, ovaj ga po prvi puta otkako surađuju nije želio poslušati.

”Plenković je zahvalan Kalmeti, cijeni njegov angažman na parlamentarnim izborima na kojima je odradio lavovski posao, zahvalan mu je i zbog toga što je tijekom stranačkih buntova stajao uz njega, davao mu je potporu na unutarstranačkim izborima, štitito ga tijekom polemika o Istanbulskoj konvenciji, i pokazao zavidnu razinu lojalnosti. Plenković to cijeni i nagrađuje, osim toga svjestan je da bi bez Kalmete u zadarskom kraju lokalni izbori bili izgubljeni, a Plenković sa Zadrom nema namjeru riskirati”, zaključuje naš sugovornik iz HDZ-a u kojem se strasti od stranačkih izbora još uvijek nisu uspjele stišati.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.