Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ovci ništa ne žele reći: Evo kako je Jandroković komentirao ‘Aferu SMS’

Autor: Hina

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je novinarima u srijedu u Starom gradu Dubovcu kako ne može komentirati istragu u aferi “SMS” jer se time bave nadležne institucije, te da se može samo očekivati kakav će biti konačan rezultat.

Nakon prezentacije prvog promotivnog turističkog spota Karlovačke županije pod nazivom „In the Heart of Croatia“ (U srcu Hrvatske), u srijedu navečer novinari su Jandrokovića pitali ima li kakvih saznanja da u aferi „SMS“ istraga ide u smjeru potpredsjednika Sabora Milijana Brkića.

Jandoković je kazao kako ne može komentirati istragu iz razloga što se time bave nadležne institucije, te da se može samo očekivati kakav će biti konačan rezultat.

Na pitanje poznaje li on Franju Vargu, bivšeg MUP-ovog informatičara koji je osumnjičen za izradu lažnih SMS poruka, te je li točno kako je Varga prilikom uhićenja tražio da se čuje s Jandrokovićem, predsjednik Sabora kazao je da je takve tvrdnje pročitao u medijima, i da niti zna je li to uopće istina.

Naglasio je kako uopće ne poznaje Vargu, niti da je ikada na bilo koji način s njim komunicirao, te da ne zna koji bi bili Vargini motivi da on nešto tako navodno kaže u trenucima uhićenja.

Franjo Varga, bivši MUP-ov informatičar uhićen je prošli tjedan zbog sumnje da je autor lažnih SMS-ova, kojima je bivši čelnik NK Dinama Zdravko Mamić pokušao dokazati pritisak bivšega Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana na osječki Županijski sud, koji je sudio Mamiću i još trojici okrivljenika.  Sumnja se i da je Varga u korist Ivice Todorića lažirao i SMS prepisku između premijera Andreja Plenkovića i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Vozač Ministarstva poljoprivrede Blaž Curić uhićen je danas u Zagrebu jer je osumnjičenom Vargi navodno dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka. Curić se u srijedu našao pod istragom zbog sumnje da je Vargu 20. rujna telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje, rekavši mu da izbriše sve poruke, brojeve i druge sadržaje.




Curić je, inače, suborac i kum potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.  Brkić je ranije danas rekao da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere ‘fabriciranih sms-ova’ poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio, te da se prošli tjedan nije čuo s njim. Vezano za Curićevo prihovenje rekao je: “Postoje institucije u ovoj državi, neka one rade pa ćemo vidjeti o čemu se radi”.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.