Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

HDZ-ovci KRENULI U OKRŠAJ SA ŠKOROM! Nećete vjerovati što pripremaju njegovu ključnom savjetniku

Autor: Iva Međugorac

U sjeni aktivnosti na nacionalnoj političkoj sceni, protječu događanja na lokalnoj političkoj pozornici, osobito onoj osječkoj, gdje je glavni akter Ivica Vrkić. Naime, kako saznajemo Vrkić bi uskoro mogao izgubiti većinu koja njegovu izvršnu vlast podupire u Gradskom vijeću, a to bi se moglo dogoditi koncem ovog mjeseca kada na dnevni red stigne izglasavanje proračuna za iduću godinu. Iza ovih lokalnih previranja, kriju se međutim, zakulisne igre koje su povezane s predsjedničkim izborima, a predvodi ih HDZ. Ova je stranka krenula u ozbiljan napad kako bi sosigurali preslagivanje većine u osiječkom Gradskom vijeću. Time bi ujedno ova stranka preuzela kontrolu nad gradskim predstavničkim tijelom. Osim što su nezadovoljni stanjem u gradu na Dravi frustracije im izaziva činjenica da Gradskim vijećem predsjeda Željko Požega koji je jedan od savjetnika Miroslava Škore u kampanji za predsjedničke izbore. Usput rečeno, Požega je Škori bio mentor na doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

U ovom se gradu sumnja da iza cijele sage stoji Ivan Anušić, osječki župan koji rukovodi kampanjom Škorine konkurentice, aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. HDZ je navodno u akciju eliminiranja Požege već krenuo te će nastojati preuzeti Gradsko vijeće, a jedan od glavnih povoda za ovu lokalnu peripetiju svakako je i kampanja za predsjedničke izbore.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.