Screenshot

HDZ-OVCI BJESNE! PLENKOVIĆ ČINI KARDINALNU GREŠKU! Formiran popis za otpis: Je li moguće da se odriče ovih ljudi?

Autor: Iva Međugorac

Kreiranje saborskih listi za političare je uvijek kompleksan posao, dani su to u kojima se niti ne spava, a nervoza se u tom periodu može rezati nožem. Takva atmosfera trenutačno traje i u vladajućem HDZ-u u kojem se kreiraju liste za nadolazeće parlamentarne izbore.

Kreiranje listi uzavrelo je strasti u vladajućim redovima.

Andrej Plenković je tvrdoglav i nedokazan, on na liste želi ugurati mlade, neprovjerene ljude, svoje prijatelje i ljude koji su mu tijekom premijerskog mandata bili lojalni, otpisao je Milijana Brkića za drugu izbornu jedinicu u koju za nositelja liste gura Jandrokovića.

Jandroković je na prošlim izborima osvojio oko tisuću glasova, Brkić je u Sabor ušao zahvaljujući preferencijalnim glasovima. Jasno nam je da Plenković i Brkić nisu u dobrim odnosima, jasno je i da se Plenković s Brkićem sučeljavao na unutarstranačkim izborima, ali i da je na tim izborima pobijedila Plenkovićeva opcija, međutim, opći i stranački izbori nisu isto. Škoro i Most u drugoj jedinici idu s jakim konzervativnim adutima, i tu bi nam Brkić doista mogao koristiti. Mi s Plenkovićem u toj drugoj jedinici zapravo nemamo koga ponuditi, osobito ne nekoga konzervativnog tko bi mogao ugroziti Raspudića ili Hasanbegovića”, smatra niz naših sugovornika iz vladajuće stranke.

Osim što za Brkića više ne želi niti čuti, Plenković je definitivno otpisao svojeg rivala Miru Kovača. ”U Dalmaciji ćemo imati velikih problema, Krstičević je obilježen aferama, u problemima je i Sanader, na Kujundžića više ne možemo računati. Plenković tu računa na Bačića što je samoubojstvo, Kovaču je trebao dati priliku bez obzira na neslaganja, jer se ovdje ne radi o njima dvoma već o interesu stranke.

Osim toga slično je i u Slavoniji, tamo više ne možemo računati na Penavu, nema više niti Tolušića, on nam je na prošlim izborima u četvrtoj jedinici bio najjači adut, a Plenković na listama ne želi niti Culeja. Ne mogu mladi ministri Banožić i Aladrović parirati Škorinoj ekipi i mreži u Slavoniji, a mi se svojih ljudi odričemo”, razočarani su HDZ-ovci koji kažu da Plenković računa tek na Stiera s kojim je navodno ponovno obnovio odnose pa i kontakte.

”Stier želi biti na HDZ-ovoj listi, a i Plenković želi da se on na listama pojavi, on bi trebao biti jedan od kandidata u sedmoj izbornoj jedinici gdje će nositelj liste biti Tomo Medved, a visoko će se na listi u ovoj jedinici pojaviti i Tomislav Ćorić, no mi se spektaklu ne nadamo”, zaključuju naši sugovornici iz HDZ-a.




PUPOVAC I RADIN UCJENJUJU BERNARDIĆA I PLENKOVIĆA! Samo Velika koalicija! Ne žele ni čuti za Škoru




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.