FaH

HDZ-ovac MILAN PODRŽAO RATIFIKACIJU ISTANBULSKE KONVENCIJE: U Konvenciji nema rodne ideologije

Autor: Nikol Boljfetić / Zagreb.info

Ovakav stav gradonačelnika Milana u suprotnosti je s izjavom predsjednice Zajednice žena Katarina Zrinska Metković, ali i u potpunoj suprotnosti sa stavovima Katoličke crkve i Hrvatske biskupske konferencije

Mediji su pisali o slučaju izjašnjavanja predsjednice Zajednice Žena Katarina Zrinska Metković protiv Istanbulske konvencije.

Naime, samo nekoliko sati nakon što je Nada Murganić, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike izjavila kako je to stranačko tijelo jednoglasno podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije Martina Krstičević, predsjednica metkovske Zajednice žena  Katarina Zrinski na njihovoj službenoj FB stranici javno se ogradila od izjave ministrice Nade Murganić i optužila je da je lagala.

“Oprostite što koristim ovaj prostor, ali ja kao predsjednica ZŽKZ Metković, se javno želim ograditi od izjave naše predsjednice Murganić, koja je izjavila da su Katarine jednoglasno podržale ratifikaciju. Mi smo županijskoj predsjednici dostavili dopis u kojem smo obrazložili zbog čega smo protiv ratifikacije. Mislim da zbog interesa naše djece moramo javno progovoriti.”, napisala je Krstičević.

Izgleda da istog mišljenja nije i predsjednik metkovskog HDZ-a i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan koji je podržao ratifikaciju Istanbulske konvencije.

U izjavi za portal likemetkovic.hr Milan je izjavio: „Smatram da bit i stvarni sadržaj Konvencije su viši standardi zaštite žena od nasilja i sprječavanje nasilja u obitelji te se u njoj ne može naći nijedan argument za tvrdnje o nametanju tzv. rodne ideologije. Konvencija jasno naglašava da pojam roda nije i ne može biti zamjena za ženski i muški spol.“

Ovakav stav gradonačelnika Milana u suprotnosti je s izjavom predsjednice Zajednice žena Katarina Zrinska Metković, ali i u potpunoj suprotnosti sa stavovima Katoličke crkve i Hrvatske biskupske konferencije.

Autor:Nikol Boljfetić / Zagreb.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.