Foto: Marko Todorov / CROPIX

HDZ-OVA DESNICA SE VRAĆA? ‘Plenković ne smije na izbore bez ovih ljudi’: Vrije među najbližim premijerovim suradnicima

Autor: Iva Međugorac

Premijer Andrej Plenković sa svojim HDZ-om kreće u borbe za još jedan mandat, a kampanja za srpanjske parlamentarne izbore u punom je jeku.

Šef Vlade na tom bi se naoko sigurnom putu ipak mogao susresti s nekoliko ozbiljnih i prilično konkretnih problema koji su i prije nekoliko dana isplivali na površinu.

Desnica u HDZ-u po svemu sudeći još je aktivna, premda je Plenković izdominirao na unutarstranačkim izborima skupa sa svojom opcijom. Da je tome tako potvrdio je razlaz s Ivanom Penavom, pa sad kad se šef vladajuće stranke našao u neobranom grožđu, postavlja pitanje što će biti s ostalima iz poraženog HDZ-ova tabora na desnom stranačkom krilu?

Ako mjesta na listi dobiju Davor Ivo Stier i Miro Kovač time bi se mogla umanjiti šteta u ratu s Domovinskim pokretom Miroslava Škore. Istodobno Plenković bi na liste mimo volje morao staviti i Stevu Culeja, ako on bude posljednji na listi u petoj izbornoj jedinici tada bi se glasovi desničara mogli sliti na njegovu ‘adresu’, čime bi se ublažio Penavin odlazak.

Plenković se međutim od takvih riješenja grozi. Upravo se na parlamentarnim izborima namjeravao riješiti onih koji su mu parirali na stranačkim izborima gurajući stranku previše u desno. Da Plenković doista ne računa na HDZ-ove kapitalce s konzervativnog krila pokazao je na europskim izborima, kada je desno krilo HDZ-a ostalo nepokriveno, a to je pak rezultiralo gubitkom najavljenog petog mandata.

Sada ga pak najbliži suradnici nagovaraju da ne napravi istu grešku te da ipak dadne priliku i svojim rivalima, koje je bio spreman otpisati. Desnica se dakle još koprca, i čeka svoju priliku kao posljednju slamku spasa, a konačna odluka je na Plenkoviću koji se do sada pokazao kao nepokolebljiv.

PLENKOVIĆEV HDZ U GABULI UOČI IZBORA! Tri tipa pomrsila mu račune: Ne piše mu se dobro




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.