n1

HDZ-ov zastupnik: ‘Mi nismo s Bandićem u emocionalnoj koaliciji. Nama su bitni amandmani koje smo podnijeli.”

Autor: Dnevno

Danas je u N1 Studiju gostovao zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš. Osim o GUP-u, Ilijaš je dao i zanimljive komentare o unutarstranačkim izborima.

Upitan što znači Bandićevo objašnjenje kako će GUP ići ponovno na glasanje u najkraćem mogućem roku, Ilijaš je kazao:

“Imamo više proceduralnih mogućnosti – da u roku tri mjeseca ponovno ta točka dođe na dnevni red, a ako gradonačelnik ne želi, može staviti i iza tog roka.”

O tome hoće li na glasanje biti poslan isti GUP, odnosno što sem ože očekivati, odgovorio je:

“To je stvar predlagatelja, zavisi o njemu. Nama su bitni amandmani koje smo podnijeli. Smatramo da su svrsishodni za boljitak da se izmjene i dopune GUP-a ne neki način oplemene.”

O samo tijeku pregovora s Milanom Bandićem, kazao je kako u ovom trenutku, govoreći u ime Kluba, ne vode pregovore, ali kako ”normalna komunikacija sigurno i dalje postoji”.

Upitan tko je vodio pregovore oko GUP-a, Andrej Plenković ili Andrija Mikulić, Ilijaš je bio jasan:

“Vrlo je jasno, moram naglasiti da je predsjednik gradske organizacije Andrija Mikulić taj koji je zadužen da u ime gradske organizacije dogovara sukladno statutu HDZ-a. Plenković se ni na koji način nije miješao.”

Kad ste točno shvatili da vam taj GUP ne odgovara i da ga treba doraditi?, upitan je Ilijaš.

“Nismo mi shvatili to jučer. U srpnju smo također predložili naše amandmane. I tada smo imali ideju da poboljšamo dopune i izmjene GUP-a.”, odgovorio je, te dodao kako su u srpnju bili za GUP, ali s HDZ-ovim amandanima. Hoće li njihovih 11 amandmana ostati isti, kazao je kako će o tome odlučiti Gradska organizacija.

Opći je dojam javnosti da vi time trgujete i kupujete vrijeme, dok se na nacionalnoj razini Bandić i Plenković ne dogovore, komentirao je voditelj.

“Da je tome tako, povukli bi sve svoje amandmane i glasali za GUP.”, odgovorio je Ilijaš.

O tome čini li Bandić štetu HDZ-u, kazao je:

Mi nismo s Bandićem u emocionalnoj koaliciji kako su neki oporbeni zastupnici.”

Vezano za unutarstranačke izbore u HDZ-u Ilijaš je kazao kako nije razmišljao o kandidaturi na neku od funkcija, ali kako će još vidjeti, te dodao da podržava Plenkovića.

Podržavam Plenkovića, smatram da na dobar način vodi HDZ, ima iznimno kvalitetan pristup što se tiče i vanjske i unutarnje politike.”

Upitan je i vezano za zapošljavanje u javnim tvrtkama u Zagrebu, odnosno informaciji kako je upravo njegova supruga trebala ići u Plinare, te je li joj to napredovanje stopirano zbog situacije s Bandićem, Ilijaš je odgovorio:

“Ne mogu i ne želim komentirati. To su zlonamjerne priče plasirane iz određenih krugova… Moja supruga već 15 godina radi u sustavu Holdinga, savjesno radi svoj posao. Nju trebate pitati.”

Upitan je li mu supruga članica HDZ-a, Iijaš nije htio odgovoriti na pitanje, već je kratko kazao: “To ćete nju pitati.”

Pojavile su se i informacije i Bandićevoj ‘crnoj teki’. Upitan tko sve može stradati od iste, Ilijaš je ‘napao’ stranačke uhljebe:

“Nemam spoznaja, nemam uvide u njegove crne, bijele ili žute bilježnice. Od svih uhljeba, najgori su stranački uhljebi – ljudi koji ništa ne rade, koji se okrenu kako vjetar puše, a kompetitivnosti nema. Što se nas tiče, neka se napravi revizija.”, kazao je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.