Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

HDZ-ov KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA OSIJEKA U SREDIŠTU SKANDALA! Otac mu je sređivao poslove, sad ga DORH istražuje zbog sukoba interesa!

Autor: Daniel Radman

Iz nekoliko pouzdanih izvora došli smo do informacije da je Državno odvjetništvo u Osijeku izvijestilo ‘HEP-Plin d.o.o.’ da je pokrenuta istraga nad više osoba zbog nekoliko stotina priključaka koji su na plinsku mrežu spojeni bez valjane prijave.

Prema našim saznanjima, tijekom 2018. godine na području Belog Manastira bilo je više od 200 takvih, ilegalnih priključaka. U samim radnjama nelegalnog spajanja sudjelovali su i neki od uposlenika tvrtke ‘HEP-Plin d.o.o.’ Nakon što su za to saznali rukovoditelji u tvrtki ‘HEP-Plin’ o istom su izvijestili policiju i Državno odvjetništvo, a nekolicini djelatnika dali otkaze. Određenim provjerama došlo se do saznanja da je i u Osijeku otkriveno preko 60 takvih slučajeva.

U ‘HEP-Plinu d.o.o.’ u Osijeku duži niz godina zaposlen je i Jurica Radić. Gospodin Radić je otac saborskog zastupnika i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika grada Osijeka Ivana Radića, a on je jedna od tri osobe u ‘HEP-Plinu’ u Osijeku koja je ovlaštena za pregled dokumentacije i izdavanje odobrenja za priključak na plinsku mrežu. Prema saznanjima do kojih smo došli i on je obuhvaćen istragom koju je pokrenulo Državno odvjetništvo zbog nelegalnog spajanja korisnika na plinsku mrežu.

Radić je godinama u sukobu interesa!

Od djelatnika u ‘HEP-Plinu’ u Osijeku doznali smo da je Jurica Radić godinama u sukobu interesa jer je on osoba koja vrši kontrolu dokumentacije i obavljenih radova plinske instalacije te izdaje suglasnost za spajanje novih korisnika na plinsku mrežu, a u isto vrijeme je direktor u tvrtki ‘Tlocrt d.o.o.’ iz Osijeka koja radi upravo na uvođenju plinskih instalacija. Prije njega direktor u navedenoj tvrtki bio je njegov sin Ivan.

Od naših izvora u Osijeku doznajemo i da je prijašnjih godina tvrtka ‘Tlocrt’ u vrijeme dok je direktor u istoj bio kandidat za gradonačelnika grada Osijeka Ivan Radić radila na uvođenju plinskih instalacija građanima, a nadzor nad provedenim baš tim radovima i izdavanju suglasnosti obavljao je njeGov otac. Djelatnici ‘HEP-Plina’ u Osijeku su nam rekli da se zbog svega Jurica Radić sprema otići u mirovinu.

Prihodi se udvostručili nakon političkog uspona

Tvrtka ‘Tlocrt’ za završne radove u građevinarstvu sa sjedištem u Osijeku osnovana je 2011. godine. Djelatnost tvrtke je uvođenje instalacija vodovoda, kanalizacije i plina i instalacija za grijanje i klimatizaciju. Inače, otkako je Ivan Radić izabran za predsjednika gradskog odbora osječkog HDZ-a posao i prihodi tvrtke ‘Tlocrt’ u stalnom su rastu, a samo u 2019. godini u odnosu na 2018. gotovo su se udvostručili. Tvrtka ‘Tlocrt’ je 2019. godine ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 3.018.270,00 kuna, dok je u 2018. godini isti iznosio 1.610.775,00 kuna.

Navode smo pokušali provjeriti u HEP-Plinu, no iz službe za odnose s javnošću su nam poručili da ‘HEP ne može komentirati aktivnosti koje provodi DORH’. Za komentar smo zamolili i Juricu Radića, no nije želio odgovoriti na naše pozive, niti mail koji smo uputili na njegovu tvrtku. Pokušali smo ga dobiti i u ‘Tlocrtu’, a ondje su nam poručili da direktor nije u uredu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.