Borna Filic/PIXSELL

HDZ-ov kandidat koji bi pobijedio Bandića u Zagrebu postao bi moćniji i od Plenkovića!

Autor: I. Babić

Da je kojim slučajem HDZ prije nekoliko mjeseci za svojeg kandidata istaknuo, primjerice Zlatka Hasanbegovića, kojeg snažno podupire hrvatska desnica ili pak Brunu Esih, ne bi se Bandić danas mogao tako opušteno šepuriti zagrebačkim ulicama. Još kada bi netko od gore spomenutih dobio medijska krila od strane Velimira Bujanca i njegove Bujice, mnogim protukandidatima bi se tresla koljenja. No, Plenković ne želi uza se, baš kao svojedobno i Sanader imati osobu po moći i popularnosti jaču od sebe, jer bi u tom slučaju bio opasno ugrožen njihov kult (s)ličnosti. Stoga je više nego jasno zašto HDZ i njegov čelnik Plenković nemaju ozbiljnog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Zapravo imaju-njegovo ime je Bandić. Milan Bandić!

Već postaju tragikomične izjave pojedinih visokih dužnosnika HDZ-a koji svako malo tvrde da njihova stranka ima kandidata za zagrebačkog gradonačelnika,te da će o imenima govoriti kada za to dođe vrijeme. A vrijeme do lokalnih izbora neumitno teče pa se postavlja pitanje hoće li HDZ svojeg kandidata ili kandidatkinju istaknuti pet do dvanaest. Mnogi se u čudu pitaju zašto je tome tako i zbog čega HDZ toliko kalkulira i otvara sve veći prostor aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću, da još jednom pobjedi i pomete svoju konkurenciju kao i bezbroj puta do sada. No, odgovor je, čini se, jednostavan, ili barem tako izgleda na prvi pogled. Naime, činjenica je da bi onaj HDZ-ov kandidat koji bi pobijedio Bandića u Zagrebu postao najmoćniji čovjek u stranci čak moćniji i od samog Andreja Plenkovića!

Žrtveno janje

Lukavi Plenki je toga itekako svjestan pa stoga i oteže s objavljivanjem njihovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. A kada, stisnut rokovima HDZ, napokon objavi ime svoga kandidata svima će biti jasno da će to samo biti još jedno žrtveno janje, koje će u srazu s Bandićem, samo šaptom pasti.Ustvari, čini se, da je i Plenković kao i njegovi prethodnici Karamarko i Sanader, u tajnom paktu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Napomenimo da od 2005. do danas, HDZ niti u jedan izborni ciklus u Zagrebu nije ušao s namjerom svrgnuti dosadašnjeg neprikosnovenog vladara hrvatske metropole Milana Bandića. I koga god HDZ na koncu morao istaknuti kao svog kandidata, taj će, ma tko to bio, proći kao dosadašnji HDZ-ovi kandidati,( Marina Matulović Dropulić, Jasen Mesić i Margareta Mađarić), iz prethodna tri izborna ciklusa, u srazu s Bandićem. Da vrh stranke, s Plenkovićem na čelu, misli ozbiljno ugroziti Bandića oni bi svog kandidata istaknuli već puno ranije. Kao što je to učinio, primjerice HNS, sa svojom kandidatkinjom Ankom Mrak Taritaš.

Kult (s)ličnosti

A da je kojim slučajem HDZ prije nekoliko mjeseci za svojeg kandidata istaknuo, primjerice Zlatka Hasanbegovića, kojeg snažno podupire hrvatska desnica ili pak Brunu Esih, ne bi se Bandić danas mogao tako opušteno šepuriti zagrebačkim ulicama. Još kada bi netko od gore spomenutih dobio medijska krila od strane Velimira Bujanca i njegove Bujice, mnogim protukandidatima bi se tresla koljenja. No, Plenković ne želi uza se, baš kao svojedobno i Sanader, imati osobu po moći i popularnosti jaču od sebe, jer bi u tom slučaju bio opasno ugrožen njihov kult (s)ličnosti. Iz svega gore navedenog više je nego jasno zašto HDZ i njegov čelnik Plenković nemaju ozbiljnog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Zapravo imaju-njegovo ime je Bandić. Milan Bandić!

Autor:I. Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.