Otoci.eu

HDZ optužio SDP-ovu gradonačelnicu Supetra: Pogoduje svojim roditeljima da dobiju komotniji ulaz u kuću i besplatni parking?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Supetarski HDZ oglasio se na svojoj Facebook stranici i optužio gradonačelnicu Ivanu Marković (SDP) za zloporabu položaja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Na jučerašnjoj Sjednici GV-a, klub vijećnika HDZa i vijećnica Marijeta Arnerić predložio je povlačenje s dnevnog reda dva prijedloga odluka:
1. Prijedlog Odluke o komunalnoj infrastrukturi Grada Supetra i njezinom pravnom statusu i
2. Prijedlog Poslovničke odluke o izmjenama poslovnika Gradskog vijeća Grada Supetra, a sve iz razloga nepoštivanja upravo odredbi Poslovnika Gradskog vijeća Grada Supetra i njegovog uzastopnoga kršenja od strane vladajućih.

U tim prijedlozima, oporbeni vijećnici su uspjeli , ali privremeno jer će se ta 2 prijedloga odluka naći u ponedjeljak na nastavku sjednice. Naime, zbog mišljenja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kako se gradonačelnica mora u cijelosti povući od predlaganja i sudjelovanja u donošenju Odluke o komunalnoj infrastrukturi Grada Supetra i njezinom pravnom statusu, te kako za donošenje te odluke mora ovlastiti zamjenika gradonačelnice, upravo zato, jer se tom odlukom, izravno pogoduje roditeljima gradonačelnice, a ista nije ovlastila posebnom odlukom svoga zamjenika da on bude predlagatelj spomenute odluke, iako ju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na to uputilo. Sukob interesa postoji jer se tom odlukom čest. zem. 932/22 proglašava javnim dobrom u općoj uporabi, a radi se o čestici koja je susjedna čest.zem.932/25 u vlasništvu gradonačelnicinih roditelja.

Čest. zem. 932/22 je u vlasništvu privatnih osoba koji imaju zgradu na čest. zem. 932/26, a ovu spornu čest.zem. u privatnom vlasništvu se želi provući kroz ovu odluku, kako bi se ozakonila zlouporaba položaja gradonačelnice na zaobilazan način.Naime, svi ste bili upoznati s nedavnim medijskim člankom u kojoj se spominjao jedan od roditelja gradonačelnice, moguće prijetnje i remećenje javnog reda i mira, a sve zbog ove sporne čest. zem. Ova odluka je jako bitna i za ostale građane Grada Supetra jer se mnoga privatna imovina proglašava javnim dobrom u općoj uporabi bez ikakve naknade vlasnicima, a da ne govorimo o mogućim sudskim sporovima i velikim troškovima s obzirom na već postojeće presude u vezi nekih nekretnina, koje se sada žele proglasiti javnim dobrom.

Što se tiče druge povučene odluke o mijenjanju poslovnika, riječ je o tome da se gradska vlast osjetila ugroženom od strane oporbe tijekom aktualnih sati, kada gradski vijećnici mogu postavljati pitanja gradonačelnici i ostalima u gradskoj upravi, te su predložili da se Aktualni sat prebaci na kraj sjednice, očito misleći da će to spiječiti aktivnu oporbu. No, zbog nedonošenja nikakvog mišljenja na radnom tijelu gradskoga vijeća, Komisiji za Statut, Poslovnik i pravna pitanja Grada Supetra i ponovnog kršenja Poslovnika, jer vijećnici nisu bili na prikladan način upoznati s održavanjem sjednice radnog tijela, uspjeli su da se o toj odluci jučer ne raspravlja.

Nepoznavanje odredbi poslovnika, misleći da oporba ne zna poslovnik i nije upoznata s materijalima za sjednicu kao njihovi vijećnici koji ne znaju za šta dižu ruke je dovela do toga da je klub vijećnika HDZa i vijećnice Marijeta Arnerić uspio u svom naumu. O daljnim bitnim stvarima s predmetne sjednice bit ćete naknadno upoznati u drugoj objavi.”

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.