Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘HDZ JE IZDAJICI DAO IME ŠETNICE UZ MORE!’ Katarina Peović o koljačima: Za ubojstvo djeda partizana optužila djeda HDZ-ovog načelnika, ‘domaće špije koštale su ljude života’

Autor: Ivor Kruljac

U mjestu Segetu Donji, zapadno od Trogira, saborska zastupnica Radničke fronte, Katarina Peović, fotografirala se ispred spomen ploče partizanima koji su u tom kraju stradali u strijeljanju 1942. godine.

Kako Peović navodi s ponosom, među njima je bio i njen djed, Ivan Peović.

“Talijani su streljali na ovom mjestu 8.8.1942. u Segetu na dojavu domaćih izdajnika (a takvih je bilo doslovno samo jedna porodica). Djed je bio prva žrtva fašističkog terora u segetskom kraju, a izdajici je HDZ dao ime šetnice uz more”, požalila se Pejović u svojoj Facebook objavi.

Time se referirala na šetalište Vice Zulima Virulice, za kojega su i tamošnji SDP-ovci govorili kako u Drugom svjetskom ratu “nije imao častan put”. Inače, to je djed konzervativnog HDZ-ovog političara Vinka Zulima Virulice, načelnika Segeta Donjeg, ujedno i najdugovječnijeg načelnika u središnjoj Dalmaciji.

Obiteljska zavada?

Peović je u svojoj objavi nastavila kako su ljudi bivali ubijenima u to vrijeme zato šti su za partizane skupljali lijekove, oružje i hranu.

“Domaće špije su doslovno hranile fašiste informacijama koje su ljude koštali živote. Danas moralnim ljudima ne stiže hitna, a HDZ-ovci likuju nad smrću objašnjavajući nam da smo trebali zvati jugo-doktore da nas spase. SF-SN!”, poručila je Peović uspoređujući tadašnje događaje sa suvremenim domaćim problemima.




Inače bockanje Virulicevog pretka nije prvi sukob Peović i HDZ-ovog političara. 2020. godine  se Peović preko Twittera požalila da ju je Virulica verbalno napao  u Saboru tijekom pauze, optužujući njene pretke da su koljači.

Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.