fbpx

HDZ Bilja optužio HDSSB za napad na svoje dvije članice

Autor: hina

Smatramo svojom obvezom obavijestiti široku javnost kako je napadnuta jedna članica Mladeži HDZ-a, koja je zbog ozljeda HDSSB-ovaca završila na traumatologiji na dan predizborne šutnje, istaknula je predsjednica HDZ-a općine Bilja i kandidatkinja u drugome izbornom krugu za načelnicu općine Ružica Bilkić.

Predsjednica HDZ-a općine Bilja i kandidatkinja u drugome izbornom krugu za načelnicu općine Ružica Bilkić izvijestila je danas da su članovi HDSSB-a napali dvije članice njezine stranke, a predsjednik biljskoga HDSSB-a Igor Ružička od nje traži da kaže koje su to osobe navodno ozlijeđene i tko ih je napao.

Ružica Bilkić rekla je kako se od subote navečer, dana predizborne šutnje, na ulicama Bilja dogodila serija izgreda.

– Smatramo svojom obvezom obavijestiti široku javnost kako je napadnuta jedna članica Mladeži HDZ-a, koja je zbog ozljeda HDSSB-ovaca završila na traumatologiji na dan predizborne šutnje – istaknula je Bilkić.


Dodala je kako je druga ozlijeđena žena predsjednica temeljnog ogranka HDZ-a Kopačeva, a na nju je vikao i vrijeđao je jedan član HDSSB-a te ju je grubo gurnuo u jednom lokalu.

Kao predsjednica HDZ-a Bilja te kao kandidatkinja za načelnicu općine, javno je pozvala čelništvo HDSSB-a Bilja da se ispriča, ogradi i javno osudi takve postupke članova svoje stranke.

Također je pozvala koalicijske partnere – Demokratsku zajednicu Mađara Hrvatske i sve druge koji namjeravaju ići u poslijeizborne koalicije s HDSSB-om da se "javno ograde od takvog ponašanja i da ga najoštrije osude".

– Ako to ne učine, za nas u HDZ-u to znači prešutno prihvaćanje i odobravanje takvog ponašanja te 'zeleno svjetlo' svima drugima da i ubuduće svoje političko neslaganje mogu pokazati nasiljem – rekla je.

U interesu političke stabilnosti

Dodatno uznemiruje što su napadi bili usmjereni na članice HDZ-a, istaknula je Bilkić i dodala da će sve te napade za koje postoje prijave policiji u Belome Manastiru te medicinska dokumentacija prijaviti GONG-u i udrugama koje prate sudjelovanje žena u javnom životu Hrvatske.
Predsjednik HDSSB-a općine Bilja Igor Ružička izjavio je kako bi bilo korisno i u interesu svih da načelnica koja je i kandidatkinja u drugome krugu javno kaže o kojim je osobama riječ – onima koje su navodno ozlijeđene i o onima koje su to učinile.

– Oštro osuđujemo sve oblike nasilja i protivimo se takvom 'političkom' djelovanju, a posebice u svojim redovima – izjavio je za Hinu Ružička.

Istaknuo je kako osobno ne zna da se to dogodilo, ali, ustvrdio je, to nije prvi put da dosadašnja načelnica i kandidatkinja za načelnicu Bilkić 'insinuira i služi se neistinama kad su u pitanju njezini stranački protivnici'.
– Mi je pozivamo da u interesu političke stabilnosti u Bilju djeluje tako da smiruje situaciju, a ne da nepotrebno i neutemeljeno diže tenzije – poručio je.

Glasnogovornik osječko-baranjske Policijske uprave Dario Premec rekao je kako je policiji 18. svibnja u 22,30 sati 38-godišnjak prijavio da se u Bilju dogodio verbalni sukob. Dvije su osobe skidale predizborne plakate jedne stranke u Bilju, a kada su im drugi prigovorili, počeo je verbalni sukob. Glasnogovornik Premec rekao je kako se još provode izvidi te da zato ne može govoriti o pojedinostima.

Rekao je kako nema informacija o ozlijeđenim osobama.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.