HDSSD: želimo pristupiti Savezu za Hrvatsku

Autor: J. Kajfeš

Delegati Stranke na Saboru zaključkom su ocijenili osnivanje Saveza za Hrvatsku kao posljednji vapaj nacionalno osviještenih snaga u trenutcima katastrofalne socijalne i moralne slike RH i Dalmacije.

U subotu, 26. travnja u hotelu Dalmina u Splitu uz nazočnost 148 delegata, održan je Izborni Sabor Hrvatskog Demokratskog Slobodarskog Saveza Dalmacije (HDSSD-a). Priopćenje HDSSD-a prenosimo u cijelosti: 

Saborom Stranke izabrano je novo vodstvo Stranke na čelu s Predsjednikom prof. Milom Kovačićem sa namjerom daljnjeg započetog širenja HDSSD-a, na zemljopisnom i administrativnom području prostora Dalmacije, kao buduće hrvatske regije i jedne od nekoliko budućih jedinica regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj, čemu HDSSD teži.

Na izbornom Saboru stranke obogaćenom pretežito mladim ljudima, predsjednik Mile Kovačić jasno je naglasio da se niti jedan odgovorni pojedinac ne smije pomiriti sa teškim gospodarskim stanjem i katstrofalnom socijalnom slikom koja su današnja realnost i svakodnevna slika Dalmacije, ali i cjelokupne Republike Hrvatske.

Političke snage okupljene na ovoj manifestaciji su obvezatne neutralizirati ”novu hrvatsku paradigmu” koja nameće za društveno prihvatljivo ponašanje koruptivno stjecanje materijalnih dobara na uštrb vrijednosti poštenog rada.

U izvještajnom dijelu Sabora, istaknuto je da HDSSD u svom kratkom jednogodišnjem političkom životu od osnivanja u kraljevskom gradu Kninu do lokalnih izbora osvojio 13 vijećnićkih mandata, za razliku od mnogih opcija koje uz višegodišnju medijski pažnju ne uspijevaju svoj politički angažman kapitalizirati s respektabilnim brojem mandata.

Ovacijama i gromoglasnim aplauzom delegata dočekan je prijedlog predsjednika Mile Kovačića, kojim novo vodstvo u koordinaciji s lokalnim podružnicama kao jedini potencijalni model političkog djelovanja predlaže Savez za Hrvatsku, kojem će HDSSD uskoro poslati zahtjev za pristupanjem. Delegati Stranke na Saboru zaključkom su ocijenili osnivanje Saveza za Hrvatsku kao posljednji vapaj nacionalno osviještenih snaga u trenutcima katastrofalne socijalne i moralne slike RH i Dalmacije.

Uz Predsjednika Milu Kovačića iz Omiša, za članove Predsjedništva izabrani su potpredsjednici Marija Mamić iz Podstrane i Ivan Sambunjak iz Biograda na Moru, Mario Artuković iz Splita za predsjednika Glavnog odbora i Omišanin Filip Jurjević kao Glavni tajnik stranke.




Autor:J. Kajfeš
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.