Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

HAZU: Žrtve holokausta zaslužuju vječni spomen

Autor: Dnevno.hr

Spomen na žrtve tog zastrašujućeg zla mora nas zauvijek podsjećati na imperativ kontinuiranog širenja ozračja tolerancije i dijaloga, poručuju iz HAZ-u

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) poručila je priopćenjem kako nas spomen na žrtve tog zastrašujućeg zla mora zauvijek podsjećati na imperativ kontinuiranog širenja ozračja tolerancije i dijaloga.

“Holokaust je zastrašujući primjer koliko čovjek može nisko pasti pod utjecajem zločinačkih totalitarnih ideologija, unatoč neprestanom društvenom i tehnološkom napretku”, stoji u priopćenju HAZU-a.

“Primjer je to koji opominje da neprestano treba raditi na edukaciji novih generacija o holokaustu te širiti ozračje tolerancije i dijaloga bez kojeg je nemoguće živjeti u suvremenom pluralnom i multikulturalnom globalnom društvu. Žrtve holokausta zaslužuju vječni spomen, a hrabrim ljudima koji su se othrvali tom velikom zlu pripada trajna zahvalnost i poštovanje”, poručuje HAZU.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.