FaH/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

HASANBEGOVIĆEV PARTNER PREŠUTNO PODRŽAO HDZ? Otkriva li ovo da su Zlatko i Bruna Plenkovićevi spavači?

Autor: dnevno.hr

Došao je Dado, doduše s nešto manje momaka nego prošli put u Zagreb. Riječ je, naravno, o ličkom županu Darku Milinoviću koji je stigao na hitan sastanak sa svojim bivšim stranačkim kolegom, premijerom Andrejom Plenkovićem, jer je sjednica Županijske skupštine odgođena peti put, a u Banskim dvorima uz Plenkovića, nabrušenog Milinovića primio je i ministar uprave Lovro Kuščević.

”Iz Zagreba ne idem dok ne dobijem uvjerenje da ne kršim zakon ako isplatim plaće. Htjeli bi možda da isplatim plaću pa da me kazneno prijave. Ako treba, kampirat ću ovdje, ali taj dokument želim imati”, rekao je Milinović obraćajući se predstavnicima medija pred zgradom Vlade podsjećajući da su s prvim danom lipnja prestala sva plaćanja u županiji.

”Moram dobiti dokument da je moja zakonska obaveza da isplatim plaće. Nije to zbog mene, nego zbog 260 ljudi koji čekaju plaću da plate kredite, djeci godišnje odmore”, rekao je Milinović kojemu inače za vratom pušu i novi izbori jer je sjednica ličke Županijske skupštine opet odgođena, a na njoj se pak treba potvrditi proračun na temelju kojega bi se ljudima isplatile plaće. No, u kontekstu ove priče valja podsjetiti na posljednje, ličke izbore na kojima je tijesnu pobjedu uistinu odnio HDZ-ovav Marijan Kustić, koji je dogovorom između HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera uz suglasnost SDSS-a te nezavisnih lista Ante Dabe i Milinovića, izabran za predsjednika Skupštine. Milinović tu i nije imao previše prostora za manevar jer je, usprkos porazu svoje liste na izborima, zahvaljujući famoznom “lex Šerifu” ostao na poziciji župana. No, stabilnost je Milinoviću mogao osigurati HSP-ov šef Karlo Starčević, koji ipak nije pristao na suradnju s njime, ali ni na suradnju s HDZ-om, što vladajućoj stranci zapravo trenutno ide na ruku, jer s obzirom na to da se skupština odgađa te se ne može izglasati proračun, kao jedna od opcija nude se novi izbori na kojima bi eliminirali Milinovića s pozicije župana. Je li zbog prešutnog dogovora s HDZ-om Starčević pristao na tu igru i postao njihov mačak u vreći ili je posrijedi isključivo bitka za interes građana toga kraja, teško je reći, no Milinović je najavljivao da bi se donošenjem proračuna nastavili projekti zahvaljujući kojima bi županija dobro poslovala, ali od toga, pored svih političkih trakavica kojima svjedočimo, zasad nema ništa. Inače, znakovito je da je Starčevićev HSP na nacionalnoj razini za europske izbore bio u koaliciji sa NHR-om, strankom Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, a ako je on doista spavač vladajuće stranke u ličkom kraju, postavlja se pitanje jesu li oni svi skupa Plenkovićevi spavači na nacionalnoj razini, koji su iz samo njima znanih razloga odbili suradnju sa Suverenistima Ruže Tomašić, čime se desnica nije uspjela ujediniti te ozbiljno ugroziti HDZ na tim izborima.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.