Patrik Macek/PIXSELL

Hasanbegović posebni izaslanik predsjednice u Pakracu: ‘Išao bih i da nisam izaslanik predsjednice’

Autor: M. Berić

''U Pakrac idem kao izaslanik predsjednice, a na taj veliki narodni događaj išao bih i da nisam izaslanik predsjednice. Pozvao me episkop slavonski Jovan i ja sam se rado odazvao '', rekao je Hasanbegović.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović  u utorak će posebni izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Pakracu gdje će sudjelovati na parastosu i sahranjivanju zemnih ostataka četvorice Episkopa pakračkih. Potvrdio je to i sam Hasanbegović.

”U Pakrac idem kao izaslanik predsjednice, a na taj veliki narodni događaj išao bih i da nisam izaslanik predsjednice. Pozvao me episkop slavonski Jovan i ja sam se rado odazvao ”, rekoa je  Hasanbegović.

U Pakracu će biti i članovi Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, piše Jutarnji. Prije Pakraca, patrijarh Irinej zajedno sa ostalim članovima “vlade” SPC-a posjetit će Jasenovac, gdje će održati svečanu sjednicu.

Nakon parastosa, Irinej će zajedno sa ministrom Hasanbegovićem i domaćinom susreta, episkopom Slavonskim Jovanom, obići i radove na Vladičanskom dvoru u Pakracu.

Autor:M. Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.