fbpx
Patrik Macek/PIXSELL

Hasanbegović i Esih očitali lekciju Plenkoviću, Titoljupcu Mesiću i skojevcima Darinku Kosoru i Mislavu Stipiću!

Autor: D.Palmeta

Glavnu riječ pri izboru Bačića, zeta Ksenije Urličić, za glavnog ravnatelja HRT-a opet su imale interesne skupine predvođenje skojevskim snagama Darinkom Kosorom i Mislavom Stipćem koji su ga, uz pomoć najpopznatijeg HDZ-ova 'balkonaša' i 'titoljupca' Jasena Mesića uspjeli podmetnuti 'anemičnom' premijeru Andreju Plenkoviću. No, Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, odbili su sudjelovati u glasovanju u Saboru za Bačića, iskazujući tako nezadovoljstvo načinom na koji je on izabran. Bravo Hasanbegoviću i Esih reći će mnogi, jer da je više tako principijelnih članova stranke i saborskih zastupnika u HDZ-u ali i drugim strankama, vjerojatno bi mnoge stvari, ne samo na HRT-u, nego i u državi bile daleko bolje

Nakon što je u petak Hrvatski sabor većinom glasova za novog ravnatelja HRT-a izabrao zeta Ksenije Urličić Kazimira Bačića mediji su doznali da su Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, kako to teatralno naziva Jutarnji list, prekršili stranačku stegu jer su u Saboru odbili sudjelovati o glasovanju o novom ravnatelju hrvatske dalekovidnice. Naime, Hasanbegović je demonstrativno u petak, zajedno s kolegicom iz Kluba zastupnika HDZ-a Brunom Esih, odbio sudjelovati u glasovanju, iskazujući tako nezadovoljstvo načinom na koji je on izabran. Njih su dvoje u sabornici sjedili na svojim mjestima, ali se nisu uključili u elektronsko glasovanje, prenosi Novi list.

A evo i zašto. Hasanbegović, inače član Predsjedništva HDZ-a, tvrdi da je,poput velike većine ostalih zastupnika te stranke, tek u petak ujutro, kad je to objavljeno na sjednici saborskog Odbora za medije, doznao da se HDZ u konačnici opredijelio za Bačića, koji dotad nije bio u kombinaciji za glavnog ravnatelja. ‘Saznao sam to kad i svi hrvatski građani. Onda su nam, pola sata prije glasovanja u Saboru, na Klubu zastupnika HDZ-a i službeno rekli da je Bačić naš kandidat. Izrazio sam tada nezadovoljstvo načinom odabira. Nitko nam nije objasnio zašto sada odjednom Bačić, zašto njega trebamo podržati. Jednako tako, prije tri mjeseca nitko nam nije rekao zašto Blagu Markotu moramo imenovati za vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja, a u petak nam nije rečeno zbog čega on više ne valja. Nije tu, dakle, riječ o tome da ja imam nešto protiv Bačića ili da bih htio da ravnatelj bude Markota ili netko treći. Nisu mi važna imena nego me smeta taj obrazac prema kojem se hrvatska politika vodi, evo, već 25 godina. Netko će reći što se ja tu bunim budući da se oduvijek tako radilo, ali jednostavno ne želim u tome sudjelovati. Sve je to neozbiljno, rekao je u povodu čudnovata izbora za novog ravnatelja HRT-a, član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović.

Lekcija premijeru Plenkoviću


Bravo Hasanbegoviću i Esih reći će mnogi, jer da je više tako principijelnih članova stranke i saborskih zastupnika u HDZ-u ali i drugim strankama, vjerojatno bi mnoge stvari, ne samo na HRT-u, nego i u državi bile daleko bolje. Jer Hasanbegović i Bruna Esih su svojim stavom očitali pravu lekciju, prije svega predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću, koji je cijelo vrijeme, koliko je trajala cijela ova farsa oko izbora glavnog ravnatelja HRT-a pristao da pri izboru te najvažnije funkcije na državnoj televiziji, kolo vode bivši skojevci i Titovi omladinci Darinko Kosor, Mislav Stipić i HDZ-ov šef saborskog odbora za medije Jasen Mesić. Isti onaj Mesić kojeg je u visoku politiku gurnula supruga bivšeg premijera Ive Sanadera Mirjana Sanader, i koji se umalo smrznuo na balkonu u središnjici HDZ-a, 3. siječnja 2010. godine kada je Sanader pokušao izvesti stranački puč, a Mesić koji je u tome sudjelovao, na koncu je pred novinarima pobjegao na balkon iako su vani pucali minusi.

U ovom kontekstu treba napomenuti da je u svim dosadašnjim političkim promjenama skojevac Darinko Kosor, nudio HRT kao svoju monetu. Stoga i nije čudno što je više tvrtki Darinka Kosora, ostalo dužno HRT-u više milijuna kuna, te se upućeni s naše dalekovidnice pitaju do kada će HRT biti Darinkovo leno. Što se pak drugog Titovog omladinca Mislava Stipića tiče, dovoljno je, da bi se bolje shvatila veza među događajima, spomenuti da su on i Jasen Mesić dugogodišnji prijatelji, te da je Stipić bio i jedan od glavnih uzvanika na Mesićevoj svadbi.

Skojevci opet trijumfiraju na HRT-u

Tako je taj trojac Kosor, Stipić i Mesić činio sve da za glavnog ravnatelja HRT-a progura svoje favorite, a to su, kao što je naš portal svojedobno pisao bili Ante Sarjanović, kojeg je podupirao i premijer Plenković i Kazimir Bačić, zet Ksenije Urličić kao rezervna opcija. Nakon što se u javnosti Plenkovićev favorit Sarjanović prilično izblamirao kada je na Odboru za medije otkriveno da je svoj program pisao u ženskom rodu, te je priznao da mu ga je pisala supruga, Kosor, Stipić i Mesić su se odmah prebacili na rezervnu opciju, a to je bio Kazimir Bačić, ili su išli na poništenje natečaja u slučaju da Most ne odustane od Blage Markote. Njima trojici, naime, bio je cilj pod svaku cijenu opstruiati Markotin izbor za glavnog ravnatelja jer je Markota u nepuna dva mjeseca otkako je imenovan v.d. ravnateljem HRT-a odradio puno toga što je itekako zasmetalo interesnim grupacijama. Među tim aktivnostima nalaze se i one za koje upućeni tvrde da su dirnule u samo osinje gnijezdo korupcije i kriminala. Stoga su Kosor i Stipić preko Jasena Mesića, kada su shvatili da izblamirani Sarjanović ne može proći, počeli lobirati kod premijera Plenkovića da za glavnog ravnatelja prođe zet Ksenije Urličić Kazimir Bačić.

Do tada, ama baš nitko nije ni pomislio da bi on mogao biti izabran glavnim ravnmateljem HRT-a.Inače, Kazimira Bačića svojedobno je bivši ravnatelj HRT-a Goran Raman izabrao za svoga prvog pomoćnika. U svemu ovome,ne zna se je li HDZ-ova europarlamentarka Dubravka Šuica lobira za Bačića, s obzirom na činjenicu da je njegov sin Kazimir Luka Bačić, svojedobno izabran za stažistu u uredu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice. No, glavnu riječ pri izboru Krešimira Bačića, zeta Ksenije Urličić, za glavnog ravnatelja HRT-a opet su imale interesne skupine predvođenje skojevskim snagama Darinkom Kosorom i Mislavom Stipćem koji su ga, uz pomoć najpoznatijeg HDZ-ova ‘balkonaša’ i ‘titoljupca’ Jasena Mesića uspjeli podmetnuti ‘anemičnom’ premijeru Andreju Plenkoviću. Imajući sve to u vidu potez Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, koji su u Saboru odbili sudjelovati u glasovanju o novom ravnatelju hrvatske dalekovidnice, hvale je vrijedan.
Autor:D.Palmeta
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.