Hakeri srušili portal Zlatka Sudca, premijera filma ‘Sudac’ ipak u lipnju

Autor: Damir Kramarić

Nećemo više čekati blagoslov Crkve, niti ćemo premijeru otkazivati zbog eventualne Sudčeve spriječenosti da dođe na premijeru u Washington – ističe producent filma Jakov Sedlar.

Nepoznati internet diverzanti u petak su ‘hakirali’, te na sat i pol vremena srušili portal najpoznatijeg hrvatskog karizmatika, velečasnog Zlatka Sudca. Bio je to samo jedan u nizu hakerskih napada na Sudčevu stranicu u posljednjih petnaestak dana, tvrdi Jakov Sedlar, poznati redatelj, koji je, da podsjetimo, bio ključna osoba pri pokretanju tog portala. On, međutim, tvrdi da ne može ni pretpostaviti tko bi mogao stajati iza tog napada.

Poznato je, naime, da Zlatko Sudac ima mnogo osporavatelja i žestokih kritičara u dijelu takozvanog lijevog tiska i među ateistima, ali je isto tako neosporna činjenica da najpopularniji hrvatski karizmatik ima mnogo neprijatelja i među klerom.

Glas koncila godinama ignorira Sudca

Svećenici su mu, uostalom, prije par godina i onemogućili održavanje seminara duhovne obnove, oni već godinama ne ne žele o njemu objaviti niti retka u Glasu koncila, a oni su mu, na neki način, stopirali i prikazivanje dokumentarnog filma ‘Sudac’. Taj film Dominika Sedlara sada već pune dvije godine ‘spava’ u bunkeru, te čeka konačnu potvrdu premijere, koja je dosad nekoliko puta najavljivana, pa otkazivana u zadnji tren.

– Napokon pouzdano mogu reći da će se premijera ‘Sudca’ održati u lipnju ove godine u dvorani Ivana Pavla II u Washingtonu, nakon toga u New Yorku, Chicagu i Torontu, te potom u Splitu, Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima. Nećemo više čekati blagoslov Crkve, niti ćemo premijeru otkazivati zbog eventualne Sudčeve spriječenosti da dođe u SAD. Film će početkom ljeta biti prikazan, pa makar i bez prisutnosti vlč. Zlatka Sudca – pojasnio nam je Sedlar stariji, kojemu je, očito, dozlogrdilo čekati blagoslov vodstva Crkve.

Dragocjeno svjedočanstvo jedinstvene pojave




Film je, da podsjetimo, sniman pune dvije godine. Za to vrijeme su Dominik i Jakov Sedlar prikupili čak 200 sati snimljenog materijala, od čega su odabrali najzanimljivijih 70 minuta na kojima su prikazani najdojmljiviji Sudčevi seminari, brojna čudesna ozdravljenja, ali i Sudčevo višeminutno krvarenje iz stigmi na tijelu, na ulazu u bivši koncentracini logor Dachau, zbog čega je film i dragocjeno svjedočanstvo te čudesne i rijetko viđene pojave.

Najzanimljivije detalje iz filma prvi bi, i prije washingtonske premijere, trebali vidjeti čitatelji Dnevno.hr-a. Tako nam je barem još prije godinu dana obećao producent filma Jakov Sedlar, koji nam je i danas ponovio da će nam prije lipnja ustupiti višeminutni ‘foršpan’ iz filma njegovog sina Dominika.




Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.