Hajdaš Dončić smijenio direktoricu Zračne luke Zadar: ‘Ovo je protuzakonita odluka’

Autor: M.M.

Suvlasnici smatraju da je ministrova odluka o smjeni neprimjerena. Pupić Bakrač tako je odluka o "samovoljno" dodijeljenom bonusu od 195 tisuća kuna koje je uzela kao nagradu za uspješno poslovanje, tako stajao direktorske pozicije.

Zračna luka Zadar izgubila je svoju dosadašnju direktoricu Katicu Pupić Bakrač, a privremenom obnašateljicom dužnosti imenovana je Irena Ćosić.

Irena Ćosić je zaposlenica Zračne luke Zadar od 1996. godine. Nakon 15 godišnje uspješne karijere, Pupić Bakrač napušta svoju poziciju sa impresivnim brojkama – rast od 28 posto prometa u ovoj godini kao i 30 milijuna kuna na računu.

Ova odluka donesena je na održanoj Skupštini Zračne luke Zadar koja se održala u Zagrebu, a predstavnici suvlasnika koji su prošli 300 kilometara tu odluku dočekali su izvan zgrade.

Načelnik općine Zemunik Donji Ivica Šarić, Mario Pešut koji je predstavljao Grad Zadar te župan Stipe Zrilić poručuju da je cijelu situaciju izrežirao ministar te da bi glasovali protiv te odluke.
Ono što smatraju neprimjereno je ministrova odluka da Pupić Bakrač smjeni zbog “samovoljno” dodijeljenog bonusa od 195 tisuća kuna koje je uzela kao nagradu za uspješno poslovanje.

Inače, ministar u Skupštini sa 55 posto udjela zastupa interese države, te u ovom ponovljenom sazivu Skupštine za smjenu uprave i nije trebao suglasnost troje suvlasnika koji drže preostalih 45 posto udjela.

“Da se moja smjena želi provesti pod svaku cijenu, pokazuje i činjenica da resorni ministar predlaže Skupštini da donese odluku o mojem opozivu bez prethodne suglasnosti vladinog povjerenstva, kazala je Pupić Bakrač: “Neosporno je da ministar može smijeniti bilo kojeg direktora poduzeća čiji je većinski vlasnik država, ali se to mora provesti na zakonom propisani način”, poručila je.
Podsjetila je i kako će zadarska zračna luka i ovu godinu završiti s rekordnim prometom i rastom od 28 posto, dok se i u idućoj sezoni očekuje rast od najmanje 25 posto.

Predsjednik Sindikata prometa Stjepan Lisičak apelira na ministra Hajdaš Dončića da zadrži na radnom mjestu direktoricu za koju, tvrde, uspješno vodi Zračnu luku i ima dobre odnose s radnicima, što je rijetkost u Hrvatskoj.




“Ako se zalažemo da radnik bude nagrađen za svoj rad, zašto to isto pravo ne bi imali i menadžeri, pogotovo uspješni poput direktorice”, kaže Lisičak.
“Gospođa Pupić Bakrač je dobro vodila tu tvrtku i digla je iz nekih velikih problema do korektnog i uspješnog poduzeća pa smo stoga i mi dali joj podršku, a probat ćemo apelirati i u Ministarstvu, a pogotovo na ministra Hajdaša Dončića”, rekao je Lisičak.

 




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.