screenshoot

Hajdaš Dončić: Drago mi je da je zaključak krapinsko-zagorskog SDP-a urodio plodom

Autor: dnevno.hr

Ako predsjednik ima potporu, to znači da i osobe koji su mu najveći kritičari, su pretjerali i stranka ima glas za njihovo isključenje

Siniša Hajdaš Dočić rekao je u Dnevniku Nove TV da SDP krapinsko-zagorske županije želi da se u skladu sa statutom raščiste problemi koje imaju u stranci.

U ekskluzivnom razgovoru s reporterkom Sabinom Tandarom Knezović u Dnevniku Nove TV, Siniša Hajdaš Dončić rekao je da ga veseli što je SDP stranka koja ima ”demokratski suficit”.

”Zaključak SDP-a krapinsko-zagorske županije urodio je plodom, vodi se konstruktivna rasprava, bez live prijenosa u medijima. Takve stvari se moraju događati između četiri zida – to su Predsjedništvo i Glavni odbor”, rekao je Hajdaš Dončić.

”Naš prijedlog je bio vrlo jasan, svjesni smo da su neki članovi pretjerali u svojim javnim istupima, isključivo štete stranci. Ali ako želimo da predsjednik ima potpuni demokratski legitimitet, smatramo da najviše tijelo, a to je Glavni odbor donese odluku treba li nadopuniti točku dnevnog reda o konvenciji s točkom povjerenja predsjednika. Ako predsjednik u tom trenutku ima potporu, to znači da i osobe koji su mu najveći kritičari, su pretjerali i stranka ima glas za njihovo isključenje”, rekao je Hajdaš Dončić.

Na pitanje vodi li Davor Bernardić dobro stranku kazao je: ”Vidjet ćemo to u njegovim sljedećim koracima. On je devet mjeseci predsjednik stranke. Vidjet ćemo kako će, prije svega reagirati na ovu inicijativu krapinsko-zagorskog SDP-a”. Dodaje da to nije uvjet, već način da se vide njegove osobine.

Ambicija za predsjednika SDP-a nema, jer kaže, da ih je imao, onda bi se kandidirao.

A što misli o oporbi koja se bavi samom sobom umjesto o pitanjima važnima za društvo, kaže: ”Intencija cjelokupnog našeg Predsjedništva krapinsko-zagorskog SDP-a je da se te stvari prekinu i da se počnemo baviti problemima društva. Problemima koje imamo u stranci trebamo se baviti unutar četiri zida”.

Cijeli video možete pogledati ovdje.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.