Patrik Macek/PIXSELL

Grmoja: ‘Divjak očito provodi politiku koja se ne sviđa premijeru’

Autor: dnevno.hr

Natuknuo je i što Most planira za jesen

Mostov Nikola Grmoja gostovao je na N1 televiziji gdje je prokomentira sukob ministrice Blaženke Divjak i šefice Stručnog povjerenstva, Dijane Vican.

“Sve su češći nekakvi sukobi u Vladi. Imali smo ministra Tolušića i famozni Pravilnik, situaciju da premijer naređuje mijenjanje tog Pravilnika, sad ministrica Divjak očito provodi politiku koja se ne sviđa premijeru. Famozna stabilnost i stabilna Vlada uopće ne funkcioniraju. Mostu je u fokusu povođenje reforme, ali dok se premijer i ministrica bave dokumentima i njihovim curenjem, učitelji ostaju kratkih rukava s niskim plaćama i lošim uvjetima rada, a to je preduvjet za bilo kakvu reformu”, rekao je Grmoja.

Natuknuo je i što Most planira za jesen.

“Definitivno je potrebno veće ulaganje u školstvo i obrazovanje. Ovo definitivno ne ide na dobro, Hrvatska ne ide u dobrom smjeru. Već smo počeli davati konkretne prijedloge za Hrvatsku, tako ćemo i za sektor obrazovanja predstaviti svoja rješenja. Ali ključ je povećanje standarda učenika, nastavnika i profesora i uvjeta u kojima rade”, kaže Grmoja.

Što se tiče trenutnog sastava Vlade i njezina nastavka vođenja zemlje nakon što je premijer Plenković krenuo kontra ministra Tolušića i odgodio Marićev porez na nekretnine, Grmoja je rekao:

“Ne znam što će biti s Vladom, ali podsjećam da nijedan ovakav problem nije postojao s ministrima iz kvote Mosta, a predbacivala nam se nelojalnost nekolegijalnost. Bili smo konstruktivan partner, ali preko nekih stvar se ipak nije moglo proći. U poreznu reformu smo uspjeli progurati da se ukine porez na ime tvrtke, isto i spriječiti rast PDV-a na opće potrepštine. Marić je zaista gurao porez na nekretnine bez javne rasprave. Nisu napravljene potrebne analize, nisu ispunjeni ni osnovni preduvjeti za uvođenje poreza. Treba vidjeti trebamo li uopće ulaziti u to. Naši građani su štedjeli u nekretnina i praktički sve što imaju su nekretnine. Premijer je sada, vidimo, pod pritiskom odustao od poreza. Išao je i kontra Tolušića… Nevjerojatno da ministrica gospodarstva Dalić nije znala za taj Pravilnik, da premijer znao, da se u Vladi ne zna tko što radi”, zaključio je za N1.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.