Emica Elvedji/PIXSELL

GRLIĆ RADMAN SE POHVALIO: ‘Hrvatska je model države u svijetu, kad je u pitanju tolerancija prema manjinama’

Autor: HIna/Andrej Jelušić

Hrvatska je model za svijet po pitanju tolerancije prema manjinskim i vjerskim zajednicama, rekao je u utorak ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman tijekom posjeta Mešihatu Islamske zajednice Hrvatske.

“Hrvatska je model države u Europi, pa i u svijetu, kad je u pitanju tolerancija, sigurnost, poštivanje drugog i drugačijeg“, rekao je ministar u vrijeme kad između Francuske i islamskih zemalja, prvenstveno Turske, jačaju napetosti potaknute karikaturama proroka Muhameda i smrću francuskog učitelja kojeg je ubio radikalni islamist.

Grlić Radman je nakon susreta s muftijom Azizom ef. Hasanovićem kazao kako se trenutna vlada od početka trudila osigurati pristup u odgoju i obrazovanju “da u Hrvatskoj nema mjesta za govor mržnje, ksenofobiju i radikalizam“, pa je najavio da će se u okviru koordinacije sustava Domovinske sigurnosti raditi i na zakonu o deradikalizaciji.

Ministar je rekao da su “63 tisuće muslimana koji žive u Hrvatskoj veleposlanici koji mogu svjedočiti da je Hrvatska sigurna zemlja, respektabilna u poštivanju ljudskih, nacionalnih, manjinskih i vjerskih prava“.

Muftija Hasanović je naglasio da je dio misije Mešihata da se “brendiraju i promoviraju visoki standardi koji su razvijeni u Hrvatskoj“.

Autor:HIna/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.