Photo: Robert Anic/PIXSELL

GREGURIĆ KRITIZIRAO ŠKORIN POKRET! Komplimentima obasuo Plenkovića i njegovu Vladu

Autor: Iva Međugorac

Bivši hrvatski premijer Franjo Gregurić tijekom gostovanja na N1 televiziji komentirao je aktualna politička zbivanja, referirajući se uz ostalo i na nedavno održanu obljetnicu Oluje.

“Plenkovićev govor bio je državnički, počeo je od povijesti Hrvatske i hrvatskog naroda, došao u fazu u kojoj traži da se definitivno završi s ratom i da dođe do pomirbe. Znam da je to bolna točka jer smo se uvijek pitali je li se rat mogao izbjeći, je li trajalo predugo… Ali Hrvatska je međunarodno priznata i ona je svjetski partner te mora organizirati svoje unutarnje odnose. Na tom je tragu bio i govor Andreja Plenkovića”, rekao je Gregurić te dodao da je rat iza nas i da se trebamo okrenuti budućnosti.

“Imali smo rat, velika razaranja, mnogo je ljudi poginulo, ali prošlo je 25 godina i očekuje se da se napravi iskorak koji su napravili Plenković i ostali govornici”, dodao je, a zatim se referirao i na dolazak SDSS-ova potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Knin.

“Promatram to iz tog perioda 90-ih. Ova nova generacija koja je stasala u Hrvatskoj traži svoj put, razvoj, sigurnost i život u zemlji kao ravnopravni građani koji s ostalima grade Hrvatsku. Mislim da je odlazak u Knin bio hrabar. Ako je Medved spreman otići u kraj u kojem je stradavalo srpsko stanovništvo, onda je sasvim logično da i Milošević dođe u Knin”, smatra Gregurić te napominje kako su važne geste.

“Kruna toga bilo bi da se Srbi nađu u povorci mira u Vukovaru. Ondje se branila Hrvatska i kupovalo vrijeme da se mi ozbiljnije pripremimo za rat. Nakon toga bi se trebalo okrenuti malo budućnosti”, rekao je Gregurić, podsjećajući da negativne reakcije iz Srbije na osudu nailaze i u Hrvatskoj, ali i Europi. Za njega je Vučić stari politički lisac koji se školovao kod Gline, ali je duboko u duši ostao isti. 

SIPA POHVALE PREMIJERU

“I oporbi je jasno da mora doći do mira. Umjesto da to pozdrave, oni ga kritiziraju. Ne mislim da je to čin izdaje. Ovo je dobro, potrebno i korisno”, rekao je Gregurić komentirajući Domovinski pokret Miroslava Škore. Kad je pak riječ o ekonomskoj situaciji, Gregurić je optimističan.




“Vlada je povukla dosta poteza kako bi se štete od koronavirusa sanirale. Turistička privreda nedovoljno je povezana s ostatkom privrede u Hrvatskoj. Tu ima napretka, ali on može biti bolji i kvalitetniji. Ako se okrećemo Vladi i poslovima pred nama, bilo bi korisno da Plenković, kao što je za koronu aktivirao savjet stručnjaka, isto učini i za obnovu Hrvatske”, kaže Gregurić, koji vjeruje da Plenković radi dobar posao: “Uvjeren sam da je njegov trud i napor u EU-u urodio plodom.”

“Dobro je da je Vlada dobila drugi mandat jer su puno naučili u prvom. Ova koronakriza planetarni je problem i ne možemo Hrvatsku promatrati izolirano, mi smo partner. Tu će trebati puno truda i muke” rekao je Gregurić pohvalivši hrvatsko članstvo u EU-u. Po njemu je to dobra stvar, no Hrvatska se mora više angažirati kada je riječ o potrošnji europskog novca.

“Ako nismo u stanju ubrati te plodove, bit će velika šteta. Bojim se da nismo dovoljno učinili u pripremi i prihvaćanju svega što nas čeka”, istaknuo je Gregurić.




RAZBIJAMO ŽENSKU HDZ-OVU MREŽU JOSIPE RIMAC! S jednom ministricom šopingirala po Trstu

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.