fbpx

Gredelj: Zastupam općinsku organizaciju HDZ-a Konavle

Autor: hina

Nisam ja autor novinskih tekstova. Nigdje to nisam napisao, a to što je pisalo u članku stvar je urednika - rekao je Gredelj, koji ne smatra da je konavoska organizacija HDZ-a marginalna.

Odvjetnik Vladimir Gredelj koji je u petak najavio da će danas objaviti imena HDZ-ovaca nezadovoljnih 'antidemokratskim procesima u stranci', danas je objasnio da zastupa općinsku organizaciju HDZ-a Konavle, koja je, tvrdi Gredelj, protivno Statutu HDZ-a za sutra sazvala izbornu skupštinu, na kojoj će se raspravljati o kandidatu za načelnika općine Luki Kordi, o kojemu nije raspravljalo nadležno tijelo.

Gredelj je u petak predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku uputio otvoreno pismo, u kojem je, među ostalim, stajalo: 'HDZ svojim imenom sugerira da se radi o demokratskoj stranci. Demokracija, pak, pretpostavlja transparentnost, javnost i slobodu govora. Kao predsjednik stranke više ste puta naglašavali potrebu izgradnje 'novog' HDZ-a što smo shvatili kao 'bolji, demokratičniji i slobodoumniji' HDZ, no nažalost svaki dan svjedoci smo da procesi unutar stranke idu u potpuno drugom pravcu'.

Pismo je bilo upućeno i medijskim kućama uz najavu da će Gredelj na konferenciji za novinare u Westinu objaviti tko su njegovi klijenti, a kad je danas objasnio da je riječ o HDZ-ovcima iz Konavla, novinari su ga pitali je li ih na konferenciju 'dovukao na prevaru', budući da je dio medija Gredeljevo otvoreno pismo u petak protumačio kao tvrdnju da Karamarko guši slobodu i demokraciju u HDZ-u i najavu raskola u stranci.


– Nisam ja autor novinskih tekstova. Nigdje to nisam napisao, a to što je pisalo u članku stvar je urednika – rekao je Gredelj, koji ne smatra da je konavoska organizacija HDZ-a marginalna.

Istaknuo je da iza njega stoje i neki ugledni osnivači HDZ-a, među kojima je, tvrdi, i Ivo Banac, 'u čijoj je kući napisano otvoreno pismo Karamarku'.

Da iza Gredelja stoji samo ogranak HDZ-a iz Konavala ne vjeruju članovi Odbora za branitelje zagrebačkog HDZ-a, koji su došli na Gredeljevu konferenciju za novinare.

– Uvjereni smo da je ovo improvizacija i teška prevara javnih medija – kazao je predsjednik tog odbora Zoran Piličić, koji smatra da iza Gredelja stoje 'umišljene veličine koje su izgubile unutarstranačke izbore pa dan prije izbora perfidno pokušavaju dezavuirati stranku'.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.