Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

GRADSKI ZASTUPNICI ODLUČILI: Zagreb kupuje prostore bivše tvornice “Iskra” i Gradski podrum

Autor: Hina

 Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su većinom glasova prihvatili prijedlog zaključka zagrebačkog gradonačelnika o prihvaćanju prava prvokupa nekretnine Pogonske zgrade bivše tvornice “Iskra” u Bužanovoj, u vrijednosti od oko 8,7 milijuna kuna, te prijedlog zaključka o prihvaćanju prava prvokupa poslovnog prostora Gradskog podruma na Trgu bana Jelačića 10, u vrijednosti od 9,4 milijuna kuna.

Gradski ured za kulturu predložio je donošenje zaključka o prihvaćanju prava prvokupa nekretnine Pogonske zgrade bivše tvornice “Iskra”, ukupne površine 1023 četvornih metara, po ponudi društva Allegheny Financial Projekt d.o.o., s obzirom da je riječ o prostoru koji se može iskoristiti za javnu namjenu, knjižnicu ili sličnu djelatnost ili za potrebe atelijera likovnih umjetnika i dr, stoji u obrazloženju.

U obrazloženju prijedloga zaključka o prihvaćanju prava prvokupa poslovnog prostora Gradskog podruma (poslovni prostor u podrumu i prizemlju zgrade Gradske štedionice, danas Zagrebačke banke) po ponudi društva Centar gradski podrum d.o.o., stoji kako Gradski ured za kulturu to predlaže jer se radi o nekretnini u najužem centru, a prostor se može iskoristiti za potrebe Grada za javnu ili sličnu namjenu, odnosno tradicionalnu ugostiteljsku namjenu koja se na tome mjestu odvija desetljećima, po čemu taj prostor nije bio samo dio ugostiteljske već i dio kulturne baštine Grada “što bi na primjeren način svakako trebalo sačuvati”.

Zastupnici nisu prihvatili točku o nagodbi i kupoprodaji zemljišta Rotor jug, na temelju koje bi Grad društvu Rotor d.o.o. prodao građevinsko zemljište, 11 knjižnih čestica kao Blato novo, ukupne površine 4180 četvornih metara za kupoprodajnu cijenu u iznosu od 8,96 milijuna kuna, odnosno 2.143,30 kuna po četvornom metru za potrebe izgradnje novog stambeno-poslovnog kompleksa.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.